The Never-ending Story of Kastav

‘Walk the Walk of Kastav’: Za Jeleninu veliko finale projekta Eurowaya

Andrea Bralić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



KASTAV Cjelogodišnji projekt kastavske škole stranih jezika Euroway i Udruge Trija u subotu je imao svoje velike finale i u centru Kastva okupio veselu ekipu koja se uz vođenje mladih turističkih vodiča, na engleskom jeziku, uputila u razgledavanje znamenitosti.


Cilj projekta “The Never-ending Story of Kastav”  je popularizacija dječjeg turizma, a projekt je proveden uz financijsku potporu Zaklade »Hrvatska za djecu«.  Okupljanje je bilo ispod Lože gdje su predstavljeni mladi vodiči koji će biti i dalje na raspolaganju Gradu i Turističkoj zajednici kada treba predstaviti Kastav i priču o njegovoj povijesti na savršenom engleskom.


Posjetitelji su dobili tiskanu putovnicu naziva „Walk the Walk of Kastav“ u koju su lijepili naljepnice kod svake pogledane znamenitosti poput Lože, Voltice, Crekvine, Žudike, Crkve sv. Jelene, Lokvine, Fortice…




Mladi Eurowayci, vođeni Brankom Švorinić Bratonja i vrijednim učiteljicama, za ovo su se pripremali cijele školske godine istražujući kastavske kulturno-povijesne znamenitosti i zaista su realizirali odličnu priču i dali dodanu vrijednost kastavskoj turističkoj ponudi.


Njihova aktivnost s ovim ne staje jer pripremaju igrokaz na engleskom jeziku „The story of Kastav“ kojim spajaju ljubav prema gradu i njegovoj povijesti s učenjem engleskog jezika.