Po mjeri djeteta

Vrtićare u Viškovu dočekalo sunce i novouređeno igralište

Biljana Savić



VIŠKOVO Lijepo se poklopilo, pvog dana proljeća završeno je uređenje dijela okoliša Dječjeg vrtića Viškovo. Tako su mnogobrojna djeca najvećeg viškovskog vrtića s prvim proljetnim danima dobila novu veliku površinu od umjetne trave za igru i sportske aktivnosti na otvorenom. Mnogobrojni mališani već su prepoznali prednosti novog travnjaka koje im je po sistemu »ljubav na prvi pogled« postalo omiljeno mjesto za igru na otvorenom. Radove je izvela tvrtka Marčić gradnja iz Viškova, a ukupna vrijednost svih radova koji su, osim postave više od 170 četvornih metara umjetne trave, uključivali i rješavanje oborinske odvodnje te popločenje, iznosila je oko 110 tisuća kuna s PDV-om, a sve je to financirala Općina Viškovo.


Ali, nije samo to razveselilo vrtićke mališane u Viškovu. Uz ove radove istodobno je realiziran je i projekt Dvorište po mjeri djeteta u sklopu kojega su postavljena i četiri nova didaktička igrala za djecu te tri stola s dvije stolice za sjedenje na otvorenom uz prostor ekovrta.


Ove radove izveo je Dječji vrtić Viškovo, a sufinancirala ih je Zaklada »Hrvatska za djecu« iz Zagreba.




Kako bi dojam bio cjelovit, do sredine travnja Općina Viškovo će obnoviti antistres podlogu čime će biti gotov ukupni makeover vanjskog okoliša vrtića. No, uređenje igrališta ovdje ne završava, priprema se izvedba i multifunkcionalnog vanjskog paviljona, za što se izrađuje projektna dokumentacija. Paviljon će imati nekoliko funkcija, poput spremišta za igračke, vanjskih sanitarija te nadstrešnica, čime će se djeci omogućiti ugodnija igra i zabava.