Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
23. siječnja 2020.
Dan općine

Vranić: Hvala svima koji su doprinijeli razvoju Kostrene

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2018. u 11:20 2018-12-07T11:20:30+01:00

Ne smijemo dozvoliti da razilaženje u političkim stavovima poprimi osobnu razinu jer time ne pridonosimo napretku sredine čije interese zastupamo – poručio je predsjednik Vijeća Dražen Soldan

KOSTRENA Vojislav Mažer dobitnik je nagrade za životno djelo Općine Kostrena koja je sinoć u Narodnoj čitaonici u Svetoj Luciji obilježila dan svog zaštitnika sv. Nikolu i 25 godina osnutka. Mažer je nagradu dobio za doprinos društvenom životu, razvoju i ugledu Općine Kostrena, kao vrhunski igrač NK Pomorca u kojem od 1950. do 2000. godine na raznim funkcijama i aktivno provodio svoje slobodno vrijeme i dao značajan doprinos izgradnji suvremenog igrališta u Žuknici.

Bio je aktivan i u političkom životu Kostrene – obnašao je funkciju vijećnika u prvom sazivu Općinskog vijeća, a napušteno brodsko sidro koje se nalazilo kod Sršćice, na njegovu se inicijativu premjestilo na sadašnju lokaciju nadomak Žurkova.

Nagradu Općine Kostrena dobila je i učenica generacije Osnovne škole Kostrena Lea Ahel, dok su nagrade za poseban doprinos osamostaljenju Općine Kostrene dobili Drago Babić, Davor Vičević, Đuro Vičević i Marijan Vrkić.

Kostrenski načelnik Dražen Vranić okupljenima je čestitao Svetog Nikolu, zaštitnika pomoraca i Kostrene.

– Svima vama, kao i svim našim pomorcima, od srca čestitam blagdan svetog Nikole. Ove godine naša Općina obilježava svoju 25. godišnjicu i zahvaljujem svima koji su pridonijeli njezinom osamostaljenju i razvoju – rekao je Vranić.

Općinska priznanja su dobili i svi dosadašnji prethodnici Dražena Vranića: posthumno Milan Čubrić (1993.-1995.), Miroslav Uljan (1995.-2013.) i Mirela Marunić (2013.-2017.). Također, na jubilarnoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Kostrene za obnašanje funkcije predsjednika ovog predstavničkog tijela zahvalnice su dobili svi njegovi dosadašnji predsjednici: Ljubomir Paškvan (1993.-2005.), Marijan Blokar (2005.-2007.), Sanjin Vrkić (2007.-2009.), Ankica Lörinc (2009.-2013.) i Gordana Vukoša (2013.-2017.).

Okupljene je na svečanoj sjednici pozdravio aktualni predsjednik Općinskog vijeća Dražen Soldan uz omiljenu mantru aktualne vlasti kako »ideološkim podjelama u lokalnoj politici nema mjesta«.

– Volio bih kada bismo svojim radom i ponašanjem vratili i povjerenje naših mještana u rad institucija, u politiku i političare, a da bismo u tome uspjeli, osobni stavovi i visoka moralna načela moraju nam uvijek biti ispred političkih ambicija jer politika se na lokalnoj razini provodi kroz komunalnu djelatnost, zdravstvenu i socijalnu skrb, predškolsko i školsko obrazovanje, brigu o starijima, brigu o mladima, kroz sportske aktivnosti, društveni i kulturni život. Naša politička različitost, jamstvo je i korektiv u procesu donošenja odluka. Ne smijemo dozvoliti da razilaženje u političkim stavovima ikad poprimi osobnu razinu jer time ne pridonosimo niti politici, niti napretku sredine čije interese zastupamo – poručio je Soldan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.