Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Ekološko-edukativna akcija

''Volim Hrvatsku, volin Kastav'': Klari Srdoč i Tonki Ćiković Jugo nagrade za najljepše okućnice

''Volim Hrvatsku, volin Kastav'':  Klari Srdoč i Tonki Ćiković Jugo nagrade za najljepše  okućnice
''Volim Hrvatsku, volin Kastav'': Klari Srdoč i Tonki Ćiković Jugo nagrade za najljepše okućnice
Autor:
Objavljeno: 10. listopad 2018. u 20:37 2018-10-10T20:37:13+02:00

KASTAV Klari Srdoč, Rubeši 19, kao i Tonki Ćiković Jugo, Rubeši 16, dodijeljene su nagrade za najljepše uređene okućnice na području Kastva, a Mirjani Mendrila, Rubeši 133 H i Jasni Tijan, Matka Mandića 13 (stara gradska jezgra), nagrade za najljepše uređene okućnice u kategoriji izajmljivača. Nagrade i priznanja za najljepše uređenu okućnicu, prozor i balkon, u sklopu ekološko-edukativne akcije Volim Hrvatsku, volin Kastav, dodijeljeni su, već tradicionalno, za vrijeme trajanja Bele nedeje. Podsjetimo, akcija je trajala do 30. lipnja ove godine, a svi građani odnosno iznajmljivači imali su prilike poslati fotografije svojih okućnica, prozora ili balkona i tako ih nominirati za izbor najljepšeg u pojedinoj kategoriji. Kako ističu organizatori iz Turističke zajednice grada Kastva, mnogo pristiglih prijava i fantastičnih fotografija nije ostavilo nimalo prostora za donošenje lakih odluka.

Posebno priznanje dodijeljeno je Marku Beriću, Jurjenići 12, za najljepše uređeni balkon. Riječ je o jedinom muškarcu među prijavljenima, koji osobno, s velikom pažnjom i vrlo uspješno brine o svom balkonskom cvijeću. Također, posebno priznanje dodijeljeno je i Ivanu Markanoviću, Milana Marjanovića 16, za izniman doprinos ambijentalnom ugođaju grada Kastva – najoriginalnije uređenu okućnicu u staroj gradskoj jezgri.

– Zahvaljujemo svima koji su se prijavili i revno nam slali svoje fotografije te ujedno pozivamo građane da se prijave i iduće godine na ovu hvalevrijednu akciju, ističu u kastavskoj Turističkoj zajednici. Inače, glavni cilj ekološko-edukativne akcije Volim Hrvatsku, volin Kastav je poticanje građana na uređenje svojih okućnica, prozora i balkona, čime se utječe na ljepši izgled Kastva i njegovih naselja u cjelini.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.