Izazivaju divljenje

Više od stotinu Riječana oduševljeno pogledalo svjetsku premijeru filma Star Wheels 2

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Više od stotinu Riječana došlo je kako bi pogledalo novi filmski uradak učenika s posebnim potrebama Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci



Dođite zbog njih, ali i zbog sebe. Predanost ove divne djece u ograničavajućim okolnostima zaista izaziva divljenje i zaslužuje podršku, poziv je koji je Denis Pilepić-Pille uputio Riječanima prije premijere filma Star Wheels 2. I doista, više od stotinu Riječana došlo je kako bi pogledalo novi filmski uradak učenika s posebnim potrebama Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci.


Riječ je o nastavku sjajnog Star Wheelsa, nastalog u okviru projekta u kojem učenici i riječka Ekonomska škola već godinama surađuju s udrugom Spirit te kroz radionicu stvaraju film u kojem i režiraju pa i glume. Puno gledalište Dvorane kulture Joga u svakodnevnom životu na Pećinama pogledalo je ovaj kratak, ali sadržajan film, u trajanju od 15 minuta. Teško je reći tko je bio oduševljeniji – publika ili sami glumci i autori filma. 


O čemu je zapravo riječ u filmu?




Vanzemaljci žive na našoj planeti, ali s obzirom na to da im birokracija ometa normalan život prisiljeni su potražiti pogodniju planetu. Pri tome se sukobljavaju sa silama zla, koje naravno pobjeđuju, zahvaljujući čvrstom prijateljstvu članove ekipe.


Ima tu i akcije, specijalnih efekata, ljubavnih priča i sve što treba jedan dobar film. Ima čak i vlastitu glazbu. Da ekipa Star wheelsa misli ozbiljno pokazuje i sva sila popratnih stvarčica koje možete nabaviti, a imaju logo tog filma, majice, kapice, čak i šalice, kalendari i drugo, čekaju vas da ih preuzmete za uspomenu.


Pravi Hollywood usred Rijeke, zajedno sa gostima iz svemira! Primjer kako i jednostavne stvari mogu biti zanimljive i dobre ako imaju ono potrebno – dušu.


Mladi glumci već zazivaju nastavak filma i bit će zaista zanimljivo pogledati gdje će ih sve njihova mašta odvesti u trećem nastavku. Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu mogu se javiti putem web stranice Udruge Spirit OVDJE.



Dotad – uživajmo u Star Wheelsu 2!