Riječki karneval

Va Zamete sega i sačesa: Pusni tanci u znaku rođendanske proslave

Sandy Uran

Bilo je tu mačaka, vampirica, gusarica, Turčina, Meksikanaca, Španjolki te nezaobilazni Zametski zvončari, bez kojih maškarana fešta ne bi bila prava fešta



RIJEKA  U sklopu 35. Riječkog karnevala u Domu na Zametu održani su Pusni tanci va Zamete. Na plesnom podiju našao se poveći broj ljubitelja maškaranih zabava, koji su na ples, dakako, došli umaskirani.


Bilo je tu mačaka, vampirica, gusarica, Turčina, Meksikanaca, Španjolki te nezaobilazni Zametski zvončari, bez kojih maškarana fešta ne bi bila prava fešta.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





Za dobru atmosferu na plesnom podiju bili su zaslužni Trio Cukar & Caffé koji su pomno biranim prigodnim pjesmama dobrano zagrijali atmosferu.


Večer je prošla i u znaku rođendanske proslave za Nataliju, kojoj su Cukar & Caffe zajedno s njezinim prijateljima otpjevali prigodnu pjesmu »Sretan ti rođendan« i uručili joj poklon.


Tijekom pusne večeri na plesnom su se podiju zavrtili brojni umaskiranih plesači i plesačice, a bilo je i onih bez maski koji nisu  mogli odoliti zovu dobre plesne glazbe.


Svima onima koji vole maškare ovo doba godine predstavlja najdraže doba godine i ne zovu ga uzalud najluđe doba godine, kad je svima dopušteno da budu netko drugi i da se pritom dobro zabave.


Većina maskiranih gostiju na ovu zabavu dolazi godinama, redovno i ona za njih predstavlja pravu tradiciju bez koje nemože proći Riječki karneval.


Za potonji se pomno pripremaju nekoliko mjeseci unaprijed i stoga ne propuštaju niti jednu zabavu pod maskama, pa tako nisu ni ove pusne tance va Zamete.


Dobre zabave nije nedostajalo a ples pod maskama potrajao je, kako to inače biva, do kasno u noć.