Platforma 'Bolje vas našli'

Uspješna prva potraga za kostrenskim blagom

P. N.

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Sudionici su dobili detaljne upute o ruti, a prvi zadatak bilo je odigrati već pomalo zaboravljenu igru cip-cop. Nakon toga krenuli su »put mora«  i počinuli na »počivalu«. Sljedeći zadatak bilo je vezivanje čvorova u Jedriličarskom klubu Galeb



KOSTRENA Pod sloganom »Kad dojdeš – da najdeš« održana je potraga za kostrenskim blagom, zabavna igra kojom se Kostrena predstavila u okviru platforme »Bolje vas našli« programskog pravca 27 susjedstava.  


Potraga za blagom započela je ispred Dječjeg vrtića Zlatna ribica. Sudionici su dobili detaljne upute o ruti, a prvi zadatak bilo je odigrati već pomalo zaboravljenu igru cip-cop. Nakon toga krenuli su »put mora«  i počinuli na »počivalu«. Sljedeći zadatak bilo je vezivanje čvorova u Jedriličarskom klubu Galeb.


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ





Ispred Sportske dvorane zaigrale su se špekule, ispred Turističke zajednice – lastik, a kod Narodne čitaonice u Sv. Luciji izazov je bio okušati se u boćanju.


U udruzi umirovljenika Penko mogli su naučiti pokoju kostrensku besedu iz čakavske slikovnice, a u zgradi općinske uprave, upisati se u Razrednu knjigu bivše Područne škole Pećine koja se nalazila u toj zgradi i ocijeniti svoje domaćine, koji su kako se čini, dobili čistu peticu!


Potraga je završila igrom skrivalca i zajedničkim druženjem uz osvježenje i Kostrensku tortu na Trgu Svete Barbare gdje se nalazi sjedište Bratovštine Sv. Nikole, Karnevalske grupe Špažićari, Likovne udruge »Veli pinel« i Udruge za kreativno stvaralaštvo »Vali«.