Humanost

Uspješna akcija Riječkog srca: Marko Mihaljević dobiva potrebnu stajalicu

Andrej Petrak

Marko Mihaljević i Klara Pap (u sredini) s organizatorima akcije / snimio M. GRACIN

Marko Mihaljević i Klara Pap (u sredini) s organizatorima akcije / snimio M. GRACIN

 Sretan sam i želim zahvaliti svim dobrim ljudima na pomoći – rekao je Marko Mihaljević



 Mladi Marko Mihaljević dobit će prijeko potrebnu stajalicu, zahvaljujući akciji Humanitarne udruge Riječko srce, Boksačkog kluba Predator i caffe bara Docker Pub, te anonimnom donatoru, jednom od igrača HNK Rijeka. Na humanitarnom danu u PSC Lovorka, ispred objekta BK Predator i Docker Puba, te uplatama na žiroračun udruge, prikupljeno je ukupno 25.087 kuna. Budući da stajalica košta 37.754 kune, napominje predsjednik udruge Riječko srce Dalibor Horvat-Hoky, udruga se obratila za pomoć i donacije onima od kojih su i očekivali da bi mogli pomoći, jer pratili su ih u svim humanitarnim akcijama, još prije osnivanja udruge. Ovaj hvalevrijedan projekt inicirala je mlada Karla Pap, koja je vidjevši sve teškoće s kojima se suočava Marko Mihaljević, i odlučila pomoći svom prijatelju i kolegi iz osnovne škole.


– Htjela sam pomoći Marku, bilo mi je žao što mu je tako teško pa sam se obratila svom treneru u BK-u Predator, Zoranu Kralju mlađem. On se spojio s Hokyjem i Docker Pubom i tako je sve krenulo – objasnila je Karla Pap.


Marko Mihaljević presretan je zbog toga što mu je osigurana prijeko potrebna stajalica.




– Sretan sam i želim zahvaliti svim dobrim ljudima na pomoći – rekao je Marko Mihaljević.


Njegova majka Jasminka objašnjava da je stajalica za Marka izuzetno važna, jer će zahvaljujući njoj moći odgoditi teške operativne zahvate, kojima bi inače morao biti podvrgnut, i to u dobi dok još naglo raste i razvija se.


– Stajalica će nam biti od velike pomoći dugi niz godina, a Marko će je koristiti triput dnevno. Neizmjerno sam zahvalna svima koji su tome pripomogli – poručila je.


Predsjednik i trener BK Predator Zoran Kralj mlađi zahvalio je svim sportskim udrugama i bendovima na odazivu i pomoći, Sportskom centru Lovorka i Docker Pubu na ustupanju prostora, a posebno je apostrofirao vlasnika Docker Puba Ivana Rukavinu koji je, kaže, spasio stvar, posebno u kišnim jutarnjim satima kad je s neba nad Rujevicom lijevalo kao iz kabla. Članovi Upravnog odbora Riječkog srca Ivan Spanić i Edvard Badurina izražavaju zahvalnost svim brojnim donatorima koji su donirajući i male iznose pomogli da akcija uspije. Zajedno s Daliborom Horvatom najavili su niz akcija udruge u 2017. godini. Nakon plaćanja stajalice tvrtki Oto Bock, na računu udruge Riječko srce ostalo je 3.112 kuna, koji će se iskoristiti u prvoj sljedećoj akciji ili sukladno potrebi.