Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
22. siječnja 2020.
Novi broj časopisa

Ulične svjetiljke: Beskućnik je možda naš prvi susjed

Ulične svjetiljke: Beskućnik je možda naš prvi susjed
Ulične svjetiljke: Beskućnik je možda naš prvi susjed
Autor:
Objavljeno: 14. prosinac 2015. u 8:18 2015-12-14T08:18:05+01:00

RIJEKA  Na Korzu je predstavljen novi broj Uličnih svjetiljki, časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama, što su duhovnom glazbom upotpunili članovi zbora mladih Riječke nadbiskupije, članovi Franjevačkog svjetovnog reda koji časopis izdaje i mladi fratri s Trsata, novaci Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda predvođeni magistrom fra Tomislavom Faletarom.

Siniša Pucić, trsatski novak, ali i jedan od osnivača ovog jedinstvenog časopisa izrazio je radost što u predblagdansko vrijeme, sudjelovanjem u prodaji Uličnih svjetiljki, mladi fratri mogu uputiti jasnu poruku prodavačima: da su uz njih i da ih podržavaju ne samo danas, nego kroz njihov život. Građanima je tom prilikom također odaslana poruka kako svatko može pomoći čovjeku u potrebi i da ta pomoć ne mora nužno biti financijska, već može biti pružena i razgovorom.

Pucić je rekao kako Ulične svjetiljke ove godine naglasak stavljaju na prepoznavanje čovjeka: »To znači da taj čovjek ne mora biti beskućnik, nego može biti i član naše obitelji kojega smo možda zapostavili, prvi susjed, netko tko vapi za trenutkom našeg vremena«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.