Tjedan mobilnosti

Učenici oslikali Ciottinu ulicu

Ljiljana Hlača

Cvijeće i automobili oživjeli na asfaltu / M. GRACIN

Cvijeće i automobili oživjeli na asfaltu / M. GRACIN

Cilj ove akcije nije samo uljepšati ulicu već ukazati na važnost mijenjanja navika – što više pješačiti i koristiti javni prijevoz kako bi se rasteretile ceste, ali i sam grad – kažu nam sudionici ove akcije. Postavljene skulpture napravljene su od drva, željeza, kombiniraih materijala, a izlažu Lana Gržetić, Tomislava Turčin, Kristina Čehuhić  



Program Europskog tjedna mobilnosti u Ciottinoj ulici ide prema planu – jučer u okviru ove manifestacije oslikani su nogostupi i postavljena izložba studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Ciottinoj ulici, koja je na tjedan dana pretvorena u šetnicu.


Oslikali su je Mladi čuvari okoliša, učenici 4.a OŠ Dolac te srednje Ekonomske škole Mije Mirkovića uz vodstvo Soke Briščik.


– Cilj ove akcije nije samo uljepšati ulicu već ukazati na važnost mijenjanja navika – što više pješačiti i koristiti javni prijevoz kako bi se rasteretile ceste, ali i sam grad – kažu nam sudionici ove akcije. Postavljene skulpture napravljene su od drva, željeza, kombiniraih materijala, a izlažu Lana Gržetić, Tomislava Turčin, Kristina Čehuhić.