Zbog sigurnosti građana

U novogodišnjoj noći uvodi se preregulacija prometa središtem Rijeke. Ovo su obilazni pravci

Portal Novilist.hr

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Uslijed pojačanih mjera sigurnosti na državnoj razini, bit će postavljeni autobusi u svrhu blokada 



RIJEKA Povodom organiziranog dočeka Nove godine na Korzu, a zbog sigurnosti građana, promet u užem gradskom središtu bit će zatvoren, priopćeno je jučer iz Ureda Grada Rijeke.  


Navodi se tako da će u ponedjeljak, 31. prosinca 2018. godine, od 22 sata, pa do ponedjeljka, 1. siječnja 2019. godine, do 5 sati, biti zabranjen promet motornim vozilima u smjeru zapada od Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom ulicom.


U smjeru istoka, za promet će biti zatvorena dionica koja prolazi dijelom Krešimirove ulice i to od raskrižja s Manzonijevom ulicom, zatim Trgom Žabica te ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca. Vozila će se usmjeravati na sjeverni koridor.




Za vrijeme privremene regulacije prometa, taxi vozila će u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevom trgu. U smjeru istoka, taxi vozilima će biti dopušteno voziti do Trga Žabica, do svojeg stajališta kod bivše benzinske crpke, gdje se okreću i nastavljaju kretanje u smjeru zapada prema Manzonijevoj ulici. Vozila javnog gradskog prijevoza će za vrijeme privremene regulacije prometa moći u smjeru zapada voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku.


Promet će se usmjeravati na sjeverni koridor. U smjeru istoka, autobusima javnog gradskog prijevoza bit će dopušteno voziti Ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca do svojih stajališta i garaža, i to krajnjim desnim prometnim trakom, isključivo do završetka voznog reda.


Linijskim autobusima koji koriste Autobusni kolodvor Žabica, za vrijeme privremene regulacije, prometovanje do Kolodvora Žabica će biti dopušteno isključivo zapadnom stranom grada (Krešimirovom i Manzonijevom). Na kolodvoru se autobusi okreću i nastavljaju kretanje prema zapadu. Preporuča se zapadni ulazak i izlazak iz grada te prometovanje sjevernim koridorom. 


Također, uslijed pojačanih mjera sigurnosti na državnoj razini, bit će postavljeni autobusi u svrhu blokada na lokacijama: raskrižje ulice Ivana Zajca ispred semafora  na  raskrižju sa Veslarskom ulicom, raskrižje Adamićeva – Zadarska, raskrižje Scarpina – Veslarska te ulica Riva ispred semafora kod kolodvora Žabica.


Za trajanja ove privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.