Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Predškola u riječkim vrtićima

U maloj školi 85 djece, deset manje nego lani

U  predškoli se puno toga može naučiti / Snimio Marko GRACIN
U predškoli se puno toga može naučiti / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 18. siječanj 2019. u 19:56 2019-01-18T19:56:00+01:00

Program će početi već 1. veljače, s djecom će se raditi ukupno 250  sati, a mala škola će završiti 31. svibnja

RIJEKA Za program predškole Dječjeg vrtića Rijeka, kao i dva novoosnovana vrtića More i Sušak, ukupno se prijavilo 85 ovogodišnjih školskih obveznika, što je 10 predškolaca manje nego lani.

Upravo zbog činjenice da se u nekim Centrima predškolskog odgoja prijavio manji broj djece, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka, Davorka Guštin, najavljuje kako se u onim Centrima gdje je prijavljeno manje od 15 predškolaca neće oformiti posebne skupine programa predškole, već će se djeca integrirati u redovne skupine ili će se pak spajati u jednu grupu.

– Najviše prijavljenih imamo u Centru Potok gdje se prijavilo 25 djece, zatim u Centru Zamet, njih 19, dok se u centrima Maestral i Turnić prijavilo po 12 djece. Iako su prijave završile roditelji se još uvijek javljaju zbog čega sa sigurnošću još ne znamo gdje će se oformiti skupine, a gdje će se djeca integrirati u redovan program. Za sad je sigurno da će centri Potok i Zamet imati posebne skupine predškole. Novoosnovani vrtići More i Sušak najvjerojatnije će integrirati prijavljenu djecu u redovan rad, jer More ima 7 prijavljenih predškolaca, a Sušak njih 10, kaže ravnateljica.

Navodeći kako će program predškole započeti 1. veljače te će se kao i prijašnjih godina realizirati kroz 250 sati rada s djecom, trajat će sve do 31. svibnja, a među ovogodišnjom generacijom polaznika predškole 8 je pripadnika romske nacionalne manjine.

– I ove smo godine uoči upisa proveli kampanju među roditeljima djece pripadnika romske nacionalne manjine. Djeca pripadnici romske nacionalne manjine i djeca kojima hrvatski jezik nije materinski jezik, a čiji roditelji žele dijete upisati u prvi razred osnovne škole po propisima kojima se uređuje odgoj i obrazovanje u osnovnoj školi, mogu se uključiti u program predškole i dvije godine prije polaska u osnovnu školu. Tako se ove godine prijavio i jedan petogodišnji polaznik, a gdje god bude moguće pripadnike romske nacionalne manjine uključit ćemo u višesatni boravak u Dječjem vrtiću Rijeka, najavljuje ravnateljica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.