Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Louise Casey

U Rijeku stiže humanitarka koja je znatno smanjila broj beskućnika u Engleskoj

Louise Casey bila je ključni čimbenik znatnih društvenih promjena na razini britanske Vlade / Foto Reuters
Louise Casey bila je ključni čimbenik znatnih društvenih promjena na razini britanske Vlade / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 1. prosinac 2018. u 8:06 2018-12-01T08:06:00+01:00

Tijekom 17 godina Louise Casey, koja nosi počasnu titulu britanske dame, bila je ključni čimbenik znatnih društvenih promjena na razini britanske Vlade. Ove promjene utemeljene su na njezinom iskustvu u predvođenju britanske karitativne organizacije usmjerene beskućnicima (Shelter)

RIJEKA U Rijeci će gostovati Louise Casey, jedna od pokretača Instituta za globalno beskućništvo, utemeljenog s ciljem rješavanja problema beskućništva na globalnoj razini te članica upravnog odbora međunarodne karitativne organizacije Depaul, čiji predstavnici djeluju i u Rijeci (Depaul Hrvatska) provodeći program u Kući utočišta, dnevnom centru za beskućnike.

Institut za globalno beskućništvo pokrenuo je inicijativu »Mjesto koje zovemo dom« kojoj je pridružena i Rijeka.

Jedan od važnijih događaja u sklopu provođenja te inicijative u Rijeci jest tribina o beskućništvu, iz globalne i lokalne perspektive, koja će u Gradskoj vijećnici biti održana 3. prosinca u 16 sati, i na kojoj će gostovati Louise Casey.

– Tijekom 17 godina Louise Casey, koja nosi počasnu titulu britanske dame, bila je ključni čimbenik znatnih društvenih promjena na razini britanske Vlade. Ove promjene utemeljene su na njezinom iskustvu u predvođenju britanske karitativne organizacije usmjerene beskućnicima (Shelter). U tome je trajno provodila i donosila inovativna odvažna i revolucionarna rješenja za probleme, od beskućništva, preko problematičnih oblika ponašanja do obitelji sa znatnim poteškoćama. Njezinim zauzimanjima i idejama u Engleskoj je broj beskućnika smanjen za dvije trećine, doznajemo u Depaulu Hrvatska. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.