Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
24. siječnja 2020.
Mobilna aplikacija

U Rijeku stigao PayDo: Je li ovako zaista bolje plaćati parking? Provjerili smo što nude

Foto PayDo, Sergej Drechsler
Foto PayDo, Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 8. svibanj 2019. u 15:38 2019-05-08T15:38:07+02:00

RIJEKA U Rijeci je aktivirana aplikacija PayDo globalno prepoznate IT tvrtke Infoart, a koja omogućuje brže i povoljnije plaćanje uslugeparkiranja građanima i turistima, obavještava svoje korisnike Rijeka plus.

PayDo omogućuje plaćanje parkinga bez dodatnih troškova (ne plaća se naknada mobilnim operaterima) a može se preuzeti na web stranici: www.paydo.hr odnosno putem QR koda koji se nalazi na uličnim automatima. Prilagođena je platformama iOS i Android (App Store i Google Play).

- Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard® kartica: 10 posto od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja, navodi se u ovom poduzeću.

Aplikacija se koristi registriranjem i prijavom putem aktivacijskog e-maila. Klikom na »plaćanja« građanin dodaje svoju karticu kojom želi plaćati parking, a parkiranje plaća klikom na »kupi kartu«.

Osim na ovaj način, satne karate se mogu kupiti na kioscima TISAK i iNovine na ukupno 60 lokacija u užem centru grada. Prilikom kupnje parkirne karte na kioscima, korisniku se upisuje registarska oznaka vozila te je uplata vidljiva prilikom kontrole parkiranja. Oni koji tako kupe parkirnu kartu, ne trebaju listić isticati na vidljivom mjestu u vozilu, saznali smo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.