Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
24. siječnja 2020.
Ekonomski fakultet

U Rijeci kreću besplatni tečajevi kineskog jezika

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 17. listopad 2018. u 16:59 2018-10-17T16:59:38+02:00

Predavači su izvorni govornici koji će kroz 70 školskih sati predavanja i kroz otprilike 300 novih znakova uvesti polaznike u osnove kineskoga jezika i kulture

RIJEKA Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci kreću novi početnički i napredni tečajevi kineskog jezika koje mogu pohađati svi zainteresirani punoljetni građani s osnovnim znanjem engleskog jezika. Riječ je o programu cjeloživotnog obrazovanja koji na Ekonomskom fakultetu provodi Konfucijev institut, koji je sveučilišni centar za kineski jezik, kulturu i poslovanje. Predavači su izvorni govornici koji će kroz 70 školskih sati predavanja i kroz otprilike 300 novih znakova uvesti polaznike u osnove kineskoga jezika i kulture. Osim tečajeva jezika, Konfucijev institut kroz cijelu godinu organizira programe kineske kaligrafije i slikarstva, taijija, društvene igre Go te borilačke vještine yongchun.

Istovremeno i na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci počinju programi cjeloživotnoga obrazovanja na kineskom jeziku. U tijeku su upisi nove generacije polaznika programa: »Kineski jezik u turizmu za početnike« te »Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike«, a prijave traju do 29. listopada. Nakon odslušanih 60 sati polaznici oba programa stječu 5 ECTS bodova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.