Uoči rođendana

U Centru za odgoj i obrazovanje uređene tri učionice, a stigao i novi kombi

Ingrid Šestan Kučić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

​Centar će iduće godine obilježiti 60 godina postojanja, a kako je istaknula ravnateljica ustanove Ivone Šabarić Rubeša, potreba za novim učioničkim prostorima pojavila se zbog povećanog broja upisanih učenika



Učenici Centra za odgoj i obrazovanje jučer su dobili novo specijalizirano kombi vozilo koje će služiti ne samo polaznicima te ustanove, nego i korisnicima Odjela Baredice. Novo vozilo školi je uručio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuvši da je Grad kao osnivač reagirao na potrebu za novim vozilom koje služi za prijevoz učenika sa smetnjama u kretanju, kao i potreba za preuređenjm tri učionice.


– Godišnje Grad Rijeka kroz različite osnove ulaže u Centar 1,3 milijuna kuna, a u tom je iznosu za ovu godinu bio planiran i kombi čija je vrijednost nešto manja od 300 tisuća kuna. Učionice su uređene iz redovnih sredstava decentraliziranih funkcija, kazao je gradonačelnik. Ujedno je dodao i da je osnovna pretpostavka života jednakost koja se može promatrati u različitim kontekstima, a jedan od njih je pravo na jednaku šansu i obrazovanje što se Centru želi pružiti.


Centar za odgoj i obrazovanje iduće će godine obilježiti 60 godina postojanja, a riječ je o jedinoj ustanovi na području Primorsko-goranske županije u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, habilitacija, rehabilitacija, radno i stručno osposobljavanje djece i mladeži s intelektualnim teškoćama i drugim utjecajnijim teškoćama u razvoju, po posebnom nastavnom planu i programu.




Zahvaljujući na novom vozilu i novouređenim učionicama ravnateljica, Ivone Šabarić Rubeša, istaknula je da se potreba za novim učioničkim prostorima pojavila zbog povećanog broja upisanih učenika.