UTV

Turistički vodiči organiziraju besplatni razgled grada: Kako smo postali luka različitosti

Alenka Juričić Bukarica

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

U zadnje tri godine vodiči su na ovim besplatnim turama obradili teme multikulturalnosti, vode i rada, a ove godine na red dolazi završna i glavna tema - migracija



RIJEKA – U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča Udruga turističkih vodiča (UTV) Kvarnera i Udruga turističkih vodiča (UTV) Liburnije organiziraju 1. ožujka besplatan razgled grada za građane.


– S obzirom na karnevalska događanja u našem gradu i okolici, ove godine odlučili smo naš dan obilježiti tjedan dana kasnije, odnosno 1. ožujka.


Potaknuti pozitivnim iskustvima iz prijašnjih godina, zadovoljstvo nam je najaviti da ćemo i ove godine nastaviti s tradicijom besplatnih vođenja gradom, a sve s ciljem da javnost pobliže upoznamo s našim zanimanjem i aktivnostima, kao i s našim gradom i njegovim posebnostima, istakle su Marija Volf Puž, predsjednica UTV-a Kvarnera i Nasrin El Gharni, predsjednica UTV-a Liburnia te dodale kako se kreće u 11 sati ispred hotela Continental, a vođenje traje oko 90 minuta.




Inače, ovogodišnji razgled tematski se nastavlja na prethodne tri godine kada su teme bile vezane uz Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture 2020. U zadnje tri godine vodiči su na ovim turama obradili teme multikulturalnosti, vode i rada, a ove godine na red dolazi završna i glavna tema – migracija.


– Budući da su migracije itekako zaslužne za današnji izgled i duh grada, članovi naših udruga su na ovu temu pripremili izuzetno zanimljivo vođenje koje počinje kod hotela Continental, nastavlja se kroz centar grada te simbolično i na jedan vrlo poseban način završava u luci.


Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i saznaju na koji način je naša luka postala luka različitosti – poručili su organizatori.