Rock u šumi

Tulum na svježem zraku: Let 3 održao besplatni koncert ispred Velikog planinarskog doma na Platku

Ivana Kocijan

snimio Sergej DRECHSLER

snimio Sergej DRECHSLER



Drugu godinu za redom uoči 1. svibnja ispred Velikog planinarskog doma Platak proizvodila se glazba. Kao i prošle godine, zvijezde besplatnog koncertnog showa u šumi bili su članovi legendarne riječke grupe Let 3.


Sudeći po reakcijama okupljenih kako ove, tako i prošle godine, pretprvomajski koncert Leta 3 na Platku bez problema bi se mogao pretvoriti u tradiciju. Zoran Prodanović Prlja, Damir Martinović Mrle, Dražen Baljak, Ivan Bojčić i Matej Zec na jedinstvenu pozornicu među krošnjama stali su taman prije sumraka, kratko nakon 19 sati i završetka nogometne utakmice koja se pozorno pratila. Nakon što je Rijeka upisala prvu pobjedu nad Dinamom u Maksimiru u osam godina, tulum u šumi mogao je početi.


Fantastični kao i uvijek, letovci su koncert otvorili pjesmom »Pokvarena žena« s albuma »El Desperado« iz davne 1991. godine, još dva stara hita »999« i »Kontinentio«.




– Bilo je odlično prošle godine, prisjetio se Prlja, a zahvaljujući njemu i ostatku benda, bilo je odlično i večeras.



Glazbeni program u režiji riječkih rokera na Platak je privukao brojnu publiku. Riječke rock obitelji, parovi, djeca, psi – svi su našli barem nekoliko razloga za dobar provod. Trčanje po livadi, druženje s ekipom za šankom i otkrivanje gastronomske ponude, glasno pjevanje na svježem zraku – samo su neke od aktivnosti koje u kojima se moglo uživati.


Nakon svirke na otvorenom, glazbeni se program u nastavku večeri preselio »u četiri zida«, u donju salu Doma gdje nastupa još jedna riječka grupa, Kantridersi.


Koncertni program Rock u šumi u organizaciji Velikog planinarskog doma Platak bio je prva »epizoda« programa kojim Općina Čavle slavi svoj dan na blagdan sv. Filipa i Jakova – Filipju, zaštitnika istoimene župe u Gradu Grobniku, koji se obilježava 1. svibnja.


Za sve riječke fanove Leta 3 koji jučer nisu bili na Platku – dobra vijest: za nešto više od mjesec dana, 8. lipnja na Gatu Karoline Riječke, moći će ih poslušati na besplatnom koncertu u sklopu Fiumanke na kojem će nastupiti i Krešo i Kisele kiše.