Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. rujna 2019.
Medicinski fakultet

Troje studenata odlazi na razmjenu u Japan

Studenti će učiti i o oralnoj kirurgiji  / Snimio Vedran KARUZA
Studenti će učiti i o oralnoj kirurgiji / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2018. u 21:10 2018-06-18T21:10:23+02:00

Troje studenata, Igor Rubinić s medicine te Aleksandar Pupovac i Barbara Dedić s dentalne medicine temeljem natječaja dobilo je priliku sudjelovati na toj ljetnoj praksi koja će se u Japanu realizirati od 20. kolovoza do 14. rujna 2018. godine

RIJEKA   Studenti pete godine medicine i dentalne medicine s riječkog Medicinskog fakulteta uskoro odlaze na studentsku razmjenu  na Hyogo College of Medicine u Japanu.

Troje studenata, Igor Rubinić s medicine te Aleksandar Pupovac i Barbara Dedić s dentalne medicine temeljem natječaja dobilo je priliku sudjelovati na toj ljetnoj praksi koja će se u Japanu realizirati od 20. kolovoza do 14. rujna 2018. godine.

»Svojim trudom i zalaganjem na fakultetu postigli smo rezultate koji su nam omogućili da između svih prijavljenih studenata pete godine s Medicinskog fakulteta u Rijeci dobijemo priliku o kojoj svaki student barem u jednom periodu svog studentskog života mašta, a to je studentska razmjena u stranoj državi«,  kažu mlade nade medicine.

Imat će priliku u sklopu prakse surađivati na nekoliko katedri, od anesteziologije do oralne kirurgije. Upoznat će se s različitim kliničkim slučajevima, ali i načinom rada, od dijagnoze do terapije. Bit će im omogućena suradnja sa studentima i doktorima i razmjena informacija i znanja koje su stekli u ovih pet godina studiranja.

Osim struke, upoznat će se s njihovom kulturom i običajima te i na takav način obogatiti svoje iskustvo. Iznimna im je čast što će predstavljati Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet u Rijeci ali i grad Rijeku, a samim time i Hrvatsku, na jednom od priznatijih medicinskih fakulteta u Japanu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.