Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
6. prosinca 2019.
Predstavljeno u Rijeci

Treće izdanje knjige 'Principles of Cell Biology': Udžbenik koji koriste studenti iz cijelog svijeta

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2019. u 15:58 2019-07-11T15:58:57+02:00

RIJEKA - "Principles of Cell Biology" naziv je trećeg izdanja udžbenika iz biologije čiji je autor prof.dr. George Plopper, a koautorica prof.dr. Diana Bebek Ivanković s Anderson University South Carolina, USA.

Treće izdanje, koje će svjetlo dana ugledati na jesen, predstavljeno je na Rektoratu riječkog Sveučilišta. Predstavljanju udžbenika kojim se služe studenti medicine, stomatologije, biologije, biotehnologije i niza drugih znanstvenih područja iz cijelog svijeta prisustvovala je i sama koautorica, inače rodom Riječanka koja je u Americi ostvarila znanstvenu karijeru.

Uz edukaciju studenata jedan je od osnivača i direktorica Centra za istraživanje tumora Anderson University.

Predstavljajući prof.dr. Bebek Ivanković jedan od najcitiranijih hrvatskih znanstvenika prof.dr. Bojan Polić s riječkog Medicinskog fakulteta istaknuo je da se radi o znanstvenici koja je najveći dio svoje karijere posvetila upravo edukaciji studenata te je za to dobila i niz nagrada, a svoja je istraživanja usmjerila na genetiku tumora.

- Riječ je o knjizi koja daje presjek svih važnijih događanja biologiji koji su studentima bitni, kazao je prof.dr. Polić.

Najavljujući kako je predstavljanje udžbenika početak suradnje s riječkim Sveučilištem koja se se realizirati kroz razmjenu studenata i predavanja prof.dr. Bebek Ivanković je kazala da se knjiga sastoji od 14 poglavlja.

- Svako poglavlje ima središnju temu, studiju slučaja te opisuje razne tehnike koje se primjenjuju, a ja sam autor dva poglavlja koja su u trećem izdanju nova, kazala je prof.dr. Bebek Ivanković.

Činjenicu da je predstavljanje knjige prvi korak prema budućoj konkretnijoj suradnji potvrdila je i rektorica riječkog Sveučilišta prof.dr. Snježana Prijić Samaržija koja je istaknula da riječko Sveučilište želi biti otvoreno, a u tom je kontekstu važna suradnja ne samo s domaćim i inozemnim institucijama, već i sa znanstvenicima hrvatskog porijekla.

3701041

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.