Snježna kraljica

Tradicionalna božićna revija: Riječke sirene najavljuju vodeni spektakl

Ivana Kocijan

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

U ovoj snježnoj bajci sudjeluju sve plivačice kluba »Primorje Aqua Maris«, svih 110 cura. Nove cure koje su nedavno počele trenirati i nisu još savladale elemente u vodi, plešu na suhom, a sudjeluju i sve najstarije plivačice



RIJEKA Članice riječkog Kluba sinkroniziranog plivanja »Primorje Aqua Maris« i ovu će godinu zaključiti tradicionalnom božićnom revijom kojom svojoj vjernoj publici čestitaju Božić i novu godinu i zahvaljuju na podršci i praćenju.


Ovogodišnja revija »Snježna kraljica« koja je na rasporedu u nedjelju u 17.30, bit će nezaboravna kombinacija ljepote pokreta, scenografije, glazbe i svijetla – najavljuju riječke sirene. Prošle godine tema njihovog showa bio je mjuzikl »Elf«, a ove godine pripremaju nešto posve drukčije.


– Još smo prošle godine odlučili da ćemo za ovu božićnu reviju pripremiti »Snježnu kraljicu«, bajku Hansa Christiana Andersena. No, nama osnova nije bila bajka, već ruski crtić iz 1957. godine nastao prema Andersenovoj priči. U našoj snježnoj bajci sudjeluju sve plivačice kluba, svih 110 cura. Nove cure koje su nedavno počele trenirati i nisu još savladale elemente u vodi, plešu na suhom, a sudjeluju i sve naše najstarije plivačice. Tri su glavne uloge: Kai, Gerda i Snježna Kraljica, a priča ima devet točaka, otkrila nam je glavna trenerica riječkih sinkroplivačica Valeria Petrachina dodavši kako najmlađa sinkrica koja sudjeluje u »Snježnoj kraljici« ima 5 godina, a najstarija 18.




U pripremi božićne revije Kluba sinkroniziranog plivanja »Primorje Aqua Maris« sudjeluju i trenerice, i plivačice i njihove obitelji…


– Cijelu smo reviju sami napravili. Trenerica Aleksandra Saršon Pezelj i njezina obitelji svake nam godine naprave kompletnu scenografiju, a što pripremaju za ovu, vidjet ćete u nedjelju. Kostime isto osmišljamo i izrađujemo sami, cure, njihovi roditelji i mi. Svi su uključeni u pripreme. Crtić »Snježna kraljica« nema svoj soudntrack pa smo za glazbenu podlogu tražili nešto prigodno, zimsko, nježno i klasično, a iskoristili smo i neke pjesme na ruskom jeziku rađene za spektakl »Snježna kraljica«, dodala je Petrachina.


U pripremi ovogodišnjeg spektakla na vodi sudjelovale su trenerice Kluba sinkroniziranog plivanja »Primorje Aqua Maris«: Aleksandra Saršon Pezelj, Valeria Petrachina, Monica Lazarić, Jelena Garabiljević, Marija Šavko, Meri Drašković, Rebecca Domika, Marta Jeličić, Marta Crnčić, Ivana Host i Iva Matanović. Glavne uloge imaju Tia Elena Fućak i Maria Glavačević kojima je ovo prvi put da imaju glavne uloge u nekoj produkciji »Primorje Aqua Marisa«.


– Ja imam ulogu Kaia. Za reviju se pripremamo više od mjesec dana, smišljamo koreografije i dogovaramo se… Meni uloga baš i nije previše zahtjevna jer sam u pola priče zaleđena, otkrila nam je kroz smijeh 12-godišnja Tia Elena koja sinkronizirano plivanje trenira već sedam godina.


Četrnaestogodišnja Maria Glavačević koja u sinkroniziranom plivanju uživa već desetu sezonu, u »Snježnoj kraljici« ima ulogu Gerde.


– Gerda u bajci traži Kaia, dječaka kojeg je otela Snježna Kraljica. Priča je zanimljiva, ima dosta točaka, dosta glume, ali nije prezahtjevno, otkrila nam je Maria. Ulaznice za božićnu reviju moguće je kupiti u Tajništvu Kluba (od 8 do 12 sati) po cijeni od 30 kuna. Ako ne budu rasprodane, bit će ih moguće kupiti i na blagajni Bazena Kantrida prije početka programa.