Navijači ogorčeni

Tko je izdao nalog da se uklone navijački transparenti? Obersnel: ‘To je nesporazum, nije bilo zle namjere’

Marinko Glavan

Foto Goran Kovačić / PIXSELL

Foto Goran Kovačić / PIXSELL

Radi se očito o nesporazumu, prerevnim komunalnim službama. Nije bilo zle namjere i u ime Grada ispričavam se navijačima. Nadam se da ćemo sutra imati transparente podrške našoj Rijeci, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel



RIJEKA Navijački transparenti podrške HNK »Rijeci« koje su radnici Čistoće jučer uklonili s Fiumare, Zajčeve ulice i Titovog trga, bit će vraćeni Armadi, ili će im Čistoća donirati materijale za izradu novih, najavila je jučer poslijepodne glasnogovornica tog komunalnog društva Marina Babić Brusić, nakon što se internetom proširila vijest o uklonjenim transparentima, što je izazvalo nezadovoljstvo građana.


Posebno među ljubiteljima riječkog nogometnog kluba koji je u prilici osvojiti naslov prvaka Hrvatske, nakon što je u prošlom kolu povećao prednost pred drugoplasiranim »Dinamom« na pet bodova.


Jedan pronađen


Babić Brusić je rekla da su transparenti uklonjeni po nalogu Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke, ali i demantirala da je nalog za uklanjanje dao osobno gradonačelnik Vojko Obersnel, kako se tijekom jučerašnjeg dana navodilo po internetskim portalima i društvenim mrežama.




Foto Goran Kovačić / PIXSELL


Foto Goran Kovačić / PIXSELL



– Gradonačelnik nije izdao nalog za skidanje transparenata. Nalog je stigao iz Odjela za komunalni sustav, a trenutno provjeravamo tko ga je i zbog čega izdao. U svakom slučaju, naši djelatnici sada pokušavaju pronaći uklonjene transparente. Jedan su pronašli, a ukoliko preostala tri ne budu pronađena, pripadnicima Armade ćemo donirati materijale za izradu novih. Gradonačelnik se osobno založio da transparenti budu vraćeni tamo gdje su bili. Ovo je ipak velika prilika da Rijeka postane prvak i gradonačelnik je izrazio apsolutnu podršku klubu i navijačima – rekla je Babić Brusić, dodajući kako Čistoća ni inače ne uklanja navijačke grafite posvećene HNK »Rijeci« i Armadi, te da nije sasvim jasno zbog čega je uopće izdan nalog za uklanjanje transparenata.


Nove poruke


Sam Obersnel kaže kako je očito riječ o nesporazumu.


– Putem Facebooka sam doznao da su gradske službe, iz meni nepoznatih razloga, uklonile Armadine transparente na mostu kod Rječine i na drugim lokacijama. Tvrde mi da je sadržaj transparenata bio uvredljiv, da su se vodili Odlukom o komunalnom redu, no oni transparenti koje sam ja vidio pri prolasku autom, nisu bili uvredljivi pa je i meni samom nerazumljivo zašto su transparente uklonili. Uglavnom, od Čistoće sam zatražio da na pozicije s kojih su transparenti uklonjeni ponovo postave folije na kakvima su transparenti bili ispisani, a putem tajnika Kluba navijača, gospodina Povha zamolio sam navijače da tijekom noći ili sutrašnjeg dana sprejevima ponovo ispišu poruke koje su uklonjene.


Radi se očito o nesporazumu, prerevnim komunalnim službama. Nije bilo zle namjere i u ime Grada ispričavam se navijačima. Nadam se da će ispriku prihvatiti i da ćemo sutra imati transparente podrške našoj Rijeci. A Rijeci želim samo pobjedu, rekao je Obersnel.