Završetak akcije

TRSAT IZNAD SVIH Odlučili ste koji je riječki kvart najugodniji za život

Edi Prodan

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Grad Trsat nije bio ugrožen od ostalih devet finalista te je tako još jednom potvrdio kako ne samo kod gostiju nego i kod stanovnika Rijeke uživa status najljepšeg i najsadržajnijeg dijela grada



Nakon skoro dva mjeseca došla je do svog velikog finala akcija Novog lista i njegovih partnera –A1 Telekoma, Hrvatske elektroprivrede i tvrtke Tomić&CO – generalnog zastupnika BMW-a za Hrvatsku – u kojem je odlučeno: MO Grad Trsat je riječki najkvart!


Takva odluka naših čitatelja, a u anketnom glasanju sudjelovalo ih je više od 12 tisuća, ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje jer je Trsat vodstvo zauzeo odmah, u nekim trenucima imajući i više od 20 posto glasova, da bi na kraju pobijedio sa 16 posto glasova, odnosno skoro dvije tisuće čitatelja Novog lista dalo mu je svoj glas.


Na drugoj poziciji, također suvereno, od trenutka kad smo ga publicirali, našao se Zamet. Ugodan i sadržajan riječki kvart koji ima brojne komparativne prednosti, od sportskih sadržaja do dobre prometne povezanosti, pa i blizine velikog broja plaža koje se istina ne nalaze na njegovom teritoriju, osvojio je velikih 14 posto glasova.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza





Za treću poziciju se bitka vodila praktično do zadnjeg glasa, ali se ipak, na kraju iskristaliziralo kako je to – Belveder. Elegantni, otmjeni kvart koji se nalazi praktično u središtu grada, ali nema opterećenja, gužve prvenstveno, koje donose urbani centri, dopada se mnogima, ne samo njegovim stanovnicima.


Izbor


Izbor



Za pozicije od 4. do 8. mjesta neprestano je dolazilo do turbulencija. Tu se prvenstveno isticala Kantrida koju vole mnogi, pa tako i u simboličkom, nogometnom značenju, Riječani, ali je na kraju svoje mjesto podijelila s Denovom i Podvežicom. Taj je kvart na istočnom dijelu grada također je omiljen zbog osjećaja pripadnosti koji prema njemu imaju stanovnici tog dijela Rijeke, ali i velikog broja sadržaja smještenih na njegovom obodu. Drenovu i Srdoče, koji su pak smješteni u donjem dijelu ljestvice, mnogi doživljavaju i kao »satelitske« dijelove grada, na neki način »gradove pokraj grada«. Njihove su najveće prednosti goleme zelene površine, što ni u kom slučaju ne karakterizira Turnić plasiran, u zadnjem dijelu ljestvice, inače po mnogima dio Rijeke što joj je u novijem dobu priskrbio statust grada koji nema kompromisa kad je u pitanju kvaliteta glazbe, pa i odnosa prema ostalim vrednotama života. Na kraju, Bulevard i Pećine. Iako i ti dijelovi grada uživaju status možda i najprivlačnijih za ugodan život, samo glasovanje to nije prepoznalo.


No, moramo istaknuti kako Rijeka ima 34 mjesna odbora tako da je plasmanu u finale, među deset najboljih, o čemu su također odlučili glasovi čitatelja web portala Novog lista, bila pobjeda. Istaknimo, kad smo već kod web portala, da je najveći broj »likeova« dobio Turnić, čak 1,1 tisuću čime je potvrđen njegov status glazbene kolijevke nove Rijeke.


Sličnu će akciju Novi list ponoviti i u drugim oblicima jer je i više no razvidno kako Riječani itekako vole svoje kvartove, kako vole o njima čitati, ali i jednako tako žele da se na stranicama Novog lista permanentno nalazi problematika života u njima. Nama pak velika obaveza jer 12 tisuća glasova je izniman rezultat. S obzirom da se Najkvart odvijao paralelno s izborima za MO, više je glasova dobila naša anketa no što je izašlo stanovnika Rijeke na te izbore. A to je iznimna pohvala i jednaka takva – obaveza.