Hipermarket

TRGOVAČKA MEKA Interspar u Tower centru otvorio sto radnih mjesta

Sanja Gašpert

Građani Rijeke u velikom broju došli na otvorenje novog hipermarketa / Snimio Marko GRACIN

Građani Rijeke u velikom broju došli na otvorenje novog hipermarketa / Snimio Marko GRACIN

Na policama  je više od 70 posto domaćih proizvoda – program PIK-a Rijeka,  tvrtke Mariolina iz Krka, opatijskog Radnika, meso tvrtke Fućak Čavle te vino Zlatna Vrbnička Žlahtina vinarije PZ-a Vrbnik



RIJEKA Rijeka je od jučer bogatija za još jedan Interspar hipermarket, drugi nakon onog nedavno otvorenog na Rujevici, koji je smješten na prvom katu Tower Centra Rijeka i prostire se na čak 4.200 kvadratnih metara prodajnog prostora. Uređen u svega nekoliko mjeseci, u srijedu je otvoren kupcima, koji su u velikom broju došli iskoristiti brojne pogodnosti i akcije te zavrtiti vrata sreće.


– Ovo je drugi Interspar hipermarket i četvrti market u Rijeci, odnosno 107. trgovina Spara u Hrvatskoj. Ovaj novi hipermarket u Tower Centru Rijeka otvorio je sto novih radnih mjesta, a u njegovo uređenje i opremanje uloženo je više od pet milijuna eura. Rijeka je nama vrlo interesantna i namjera nam je otvoriti još nekoliko manjih dućana u susjedstvu, prvoga od njih vjerojatno još ove godine, kazao je član Uprave tvrtke Spar Hrvatska d.o.o. Danijel Vidiš, koji je sa svojim gostima i prerezao vrpcu.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN



Vjetar u leđa




U ime Tower Centra Rijeka nazočnima se obratio Dragan Rukavina, predstavnik vlasnika prostora, koji je istaknuo kako je ovo sjajan dan za Tower Centar Rijeka, jer je, uz Interspar, otvoreno i prvo prodajno mjesto u Rijeci branda Reserved iz grupacije LPP.


– Veseli nas otvorenje hipermarketa u Tower Centru jer su potrošači naučili da je u ovom prostoru takva trgovina koja nam je uistinu potrebna. U kratko vrijeme armija ljudi radila je danonoćno kako bismo danas nazočili ovoj svečanosti otvorenja. Mogu slobodno reći kako je ovo najveći, najmoderniji i najljepši hipermarket u regiji, ali i Hrvatskoj. Nakon što je u srpnju prošle godine na petom katu otvorena trgovina Müller, to je svakako veliki vjetar u leđa Tower Centru Rijeka, vodećem centru u Rijeci, kazao je Rukavina.


Zadovoljstvo otvorenjem hipermarketa Interspar nije krio ni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je kazao kako, s obzirom da živi u blizini, posljednjih mjeseci stalno dobiva upite svojih susjeda kada će se otvoriti neki market u susjedstvu.


– Interspar vrlo ozbiljno prepoznaje Rijeku kao mjesto u kojem treba investirati, pa je, samo nekoliko mjeseci nakon otvorenja hipermarketa na Rujevici otvorio ovaj novi prodajni centar na Pećinama. Posebno smo zadovoljni što svaka nova investicija otvara i nova radna mjesta, u ovom konkretnom slučaju čak sto novih zaposlenja, kazao je Obersnel.


Koncepcija prodaje


Interspar hipermarket u Tower Centru koncipiran je tako da pruži sve za ugodnu kupovinu. Niski regali i delikatesni otoci stvaraju dojam otvorenog prostora, a na njihovim se policama nalazi 30.000 proizvoda od kojih je više od 70 posto domaćih proizvođača. Kao i na Rujevici kupci će u novom Intersparu pronaći tjestenine i mliječni program iz PIK-a Rijeka, tjestenine tvrtke Mariolina iz Krka, kolače, torte i pekarske proizvode iz Radnika Opatija, svježe meso tvrtke Fućak Čavle te vino Zlatna Vrbnička Žlahtina iz vinarije PZ-a Vrbnik iz Krka.



– Nakon otvorenja hipermarketa na Rujevici, Interspar je svoja vrata otvorio i u drugom dijelu grada, na Pećinama. Rijeka ima veliki tržišni potencijal, pa se nadamo da ćemo otvaranjem manjih Spar dućana doći i u ostale riječke kvartove, napisao je u priopćenju Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.



Na samom ulazu nalazi se »To Go«, gdje kupce čekaju svježe pripremljene salate, sendviči, jela s roštilja, pizze i ostale delikatese. Kupci će u novom Intersparu pronaći i veliku ponudu orašastih plodova, začine iz cijelog svijeta, svježe pripremljeni sushi te u vrhunskoj Interspar pekarnici najbolji kruh i kvalitetne pekarske proizvode. Kupce će zasigurno oduševiti i velika rashladna komora na čak 15 kvadratnih metara, u kojoj se mogu pronaći najprodavanija pića u velikim pakiranjima rashlađena na savršenoj temperaturi.


Iako Tower Centar radi od 9 sati, Interspar svoja vrata otvara već u 8 sati, svakoga dana, a kako bi kupcima priuštio još bezbrižniju kupovinu, u garaži ih čekaju proširena parkirališna mjesta. Tijekom ljetnih mjeseci Interspar će raditi od ponedjeljka do subote od 8 do 22 sata te nedjeljom od 8 do 21 sat.