Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 13n
Sutra: 6° 6° 13n
13. prosinca 2019.
Reagiranje Danka Švorinića

Švorinić reagirao na optužbe da kleveće i laže: Čordašev je dodatna oprema HDZ-ove vijećnice Ivone Milinović

snimio Vedran Karuza
snimio Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 12. listopad 2019. u 20:05 2019-10-12T20:05:00+02:00

"Iako se kolega Čordašev potrudio napisati opsežno reagiranje, smatram da je dalja polemika bespredmetna s obzirom da će se nastaviti na za to kvalificiranijem mjestu. Prepustimo institucijama da odrade svoje posao."

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić reagirao je na priopćenje za javnost u kojem ga je Tihomir Čordašev iz Akcije mladih optužio da kleveće i laže.

Podsjetimo, Čordašev je poslao priopćenje u kojem je za laž i klevetu optužio Švorinića nakon što je Lista za Rijeku izišla s informacijom da im određeni gradski vijećnici u savezu s ekstremistima prijete i vrijeđaju ih na društvenim mrežama.

Povod za ovaj sukob bilo je glasanje u Gradskom vijeću o  renoviranju Galeba. 

Reakciju Danka Švorinića prenosimo u cijelosti:

"Prije svega, nije mi jasno zbog čega se Tihomir Čordašev uporno želi ugurati među ekstremiste. Ja ne mislim da je kolega politički ekstremist, ali se u najmanju ruku našao u lošem društvu. Prema mojem dubokom uvjerenju, on ne sudjeluje u donošenju političkih odluka nego figurira više kao dodatna oprema HDZ-ove vijećnice Ivone Milinović, od koje se zbog ekstremizma ogradila i vlastita stranka.

Ovim putem pozivam Čordaševove kolege iz Akcije mladih, od kojih mnoge cijenim, da mu pomognu u rasuđivanju primjerene od neprimjerene komunikacije u javnom prostoru. Sudjelovanje u pokušaju javnog linča na društvenim mrežama u kojem pojedinci neistomišljenicima prijete vješalima, odstrelom ili ih vrijeđaju na najprizemniji mogući način, to zasigurno nije. Nažalost, svoj aktivni doprinos takvom načinu komunikacije dao je i Tihomir Čordašev. On je toga itekako svjestan kao i svi oni koji su svoje prijetnje ili uvrede u međuvremenu munjevito obrisali s facebooka.

Iako se kolega Čordašev potrudio napisati opsežno reagiranje, smatram da je dalja polemika bespredmetna s obzirom da će se nastaviti na za to kvalificiranijem mjestu. Prepustimo institucijama da odrade svoje posao."

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.