Humanitarna akcija

Sve za našu djecu: Na Trgu Riječke rezolucije započeo trodnevni festival humanosti

Ivana Kocijan

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

RIJEKA Trodnevni festival humanosti Sve za našu djecu započeo je danas na Trgu Riječke rezolucije koncertom u kojem su sudjelovale muške klape Reful, Škrljevo i Baladur te ženska klapa Hreljin.Osim klapske pjesme, publici se nudila i izvrsna hrana koju su pripremali članovi Udruge Palentar Grobnik te Kristian Kozmić i Časlav Matijević. Lignje s povrćem i palentu kompiricu bilo je moguće kupiti po cijeni od 20 kuna, a sav prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe.

Sutra je na istom mjestu na rasporedu Večer tamburica u sklopu koje će nastupiti Tamburaši za dušu iz Zagreba te tamburaški sastavi Primorski bećari, Baruffa, Merak, Fontana i Novi.


Vrhunac treće humanitarne akcije Sve za našu djecu u organizaciji Udruge Riječko srce i Kanala Ri, posvećene prerano preminulom mladom košarkašu Matiji Kataliniću, bit će preksutra kada će na Trgu Riječke rezolucije biti održan veliki koncert na kojem će nastupiti: Crvena jabuka, Opća opasnost, Gustafi, Denis & Denis, Atomsko sklonište, Mia Dimšić, Damir Kedžo, Zsa Zsa, Mia Negovetić, Tedi Spalato, En Face, Marko Škugor, Jasmin Stavros, Koktelsi, Mauro Staraj, Pleteri, Gane Rimatore, The Blondes i drugi. U studiju Kanala Ri bit će uspostavljen call-centar, a pozivom na humanitarni broj 0609009 građani će donirati pet kuna za uređenje senzorne sobe Odjela za slijepe i slabovidne učenike Osnovne škole Pećine Rijeka.