Zakup prodajnih mjesta

Sutra završava natječaj: Najam stola na Brajdi duplo jeftiniji nego na Centralnoj tržnici

Helena Fogas



RIJEKA Sutra, 11. siječnja, istječe rok za prijavu na natječaj za davanje u zakup prodajnih mjesta na tržnicama Brajda, Zamet i Centralna tržnica koji je tvrtka Rijeka plus objavila 24. prosinca 2018.


Izmjenama Plana prodajnih mjesta na tržnicama na malo Rijeci te Cjenika prodajnih mjesta, navodi se na web stranicama Grada Rijeke, nastavit će se i s aktivnostima na povećanju atraktivnosti tržnice Brajda za zakupnike i kupce.


Naime, s ciljem oživljavanja Tržnice Brajda, izmjenama cjenika predložene su 30 do 50 posto niže cijene zakupnine od onih na glavnoj tržnici. Primjerice, dok dnevni najam betonskog stola na Centralnoj tržnici stoji 40 kuna, na Tržnici Brajda cijena je 20 kuna. Početna cijena prodajnog mjesta na kojem se prodaje voće i povrće koja na glavnoj tržnici iznosi 1.200 kuna, a na Tržnici Brajda iznosi 550 kuna bez PDV-a . Novim planom prodajnih mjesta na katu paviljona uvodi se sedam prodajnih mjesta za prehrambene proizvode te jedno prodajno mjest za ugostiteljstvo. Plan je dopunjen još jednom lokacijom za postavu ugostiteljske terase, pored postojećeg ugostiteljskog objekta, na adresi Brajda 6a.




Rješavajući problem prodaje rabljene robe, od kraja rujna 2018. godine svake nedjelje se na Tržnici Brajda organizira i izlaganje i prodaja rabljenih stvari, odnosno buvljak, s time da dnevni zakup drvenog štanda stoji 10 kuna. Kako bi se osigurao dodatni prostor za buvljak, na vanjskom prostoru tržnice dodaje se još 19 drvenih štandova, pa će ih ubuduće ovdje biti 60, objavljeno je na webu Grada Rijeke.