Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
23. siječnja 2020.
Tradicija izobrazbe industrijskog kadra

Strojarsko-brodograđevna škola obilježila jubilej

Sa svečanosti u Strojarsko-brodograđevnoj školi / Snimio Silvano JEŽINA
Sa svečanosti u Strojarsko-brodograđevnoj školi / Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 23. ožujak 2018. u 21:59 2018-03-23T21:59:06+01:00

U sklopu svečanosti nastupili su i učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a čestitajući veliku obljetnicu zamjenik župana Petar Mamula podsjetio je da je škola, kroz proteklih 70 godina, stvarala temeljnu kadrovsku bazu za riječku industriju i brodogradnju

RIJEKA  Prigodnom svečanošću i otvorenjem izložbe »Iz povijesti Strojarsko-brodograđevne« ta je ustanova obilježila sedam desetljeća djelovanja.

U sklopu svečanosti nastupili su i učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a čestitajući veliku obljetnicu zamjenik župana Petar Mamula podsjetio je da je škola, kroz proteklih 70 godina, stvarala temeljnu kadrovsku bazu za riječku industriju i brodogradnju.

Konstatirajući kako i danas kadar koji izlazi iz škole bez problema nalazi radno mjesto, zamjenik župana se osvrnuo i na učenike te škole koji su u sklopu Erasmus+ programa nedavno odradili stručnu praksu u Njemačkoj te su postali prvi riječki srednjoškolci s takvim iskustvom, a o kvaliteti njihovog rada govori činjenica da im je ponuđen i posao u Frankfurtu.

U Strojarsko-brodograđevnoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja obrazuju se kadrovi za zanimanja u brodogradnji, strojarstvu i obradi drva na razini trogodišnjeg školovanja i niže stručne spreme, a osim redovnog školovanja, škola obrazuje i odrasle.

Od sljedeće školske godine škola će započeti s provedbom izobrazbe drvodjeljskih tehničara dizajnera. Riječ je o novom programu u trajanju od četiri godine u sklopu kojeg će učenici ovladati dizajniranjem namještaja, ali i njegovom izradom na CNC strojevima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.