Novost na parkiralištu Milihovo

Stanica za iznajmljivanje bickala u Viškovu: Halubike – najjeftiniji prijevoz od točke A do točke B

Biljana Savić

Šest brdskih i šest  električnih bicikala  na parkiralištu Milihovo

Šest brdskih i šest električnih bicikala na parkiralištu Milihovo

Korisnik se može registrirati za korištenje osobno u sjedištu upravitelja, na adresi Turističke zajednice općine Viškovo, sklapanjem ugovora o najmu na razdoblje od mjesec dana. Drugi, još jednostavniji, instant način, prilagođen je za jednodnevne posjete, a korisnik se može registrirati za korištenje sustavom izravno na lokaciji Halubike terminala putem QR koda



VIŠKOVO Stanica za iznajmljivanje javnih bicikala u centru Viškova, pod nazivom Halubike, puštena je u rad i sastoji se od 6 brdskih i 6 električnih bicikala koji se nalaze na terminalu na parkiralištu Milihovo.


Halubike sustav javnih bicikala zamišljen je na način da bude pristupačan i jednostavan za korištenje sa svim potrebnim detaljnim informacijama i uputama na terminalu. Osim toga, svim zainteresiranima za dodatne informacije dostupna je i web stranica www.halubike.hr na kojoj se nalaze i kontakti upravitelja sustava, Turističke zajednice Općine Viškovo.


Uporaba bicikala iz sustava Halubike za punoljetne fizičke osobe bit će moguća od 15. ožujka do 1. studenoga svake godine, i to na dva načina. Jedan je prilagođen lokalnom stanovništvu, što znači da se korisnik može registrirati za korištenje osobno u sjedištu upravitelja, na adresi Turističke zajednice općine Viškovo, sklapanjem ugovora o najmu na razdoblje od mjesec dana. Drugi, još jednostavniji, instant način, prilagođen je za jednodnevne posjete, a korisnik se može registrirati za korištenje sustavom izravno na lokaciji Halubike terminala putem QR koda.


Halubike, Viškovo, iznajmljivanje bicikala, bicikl,


Halubike, Viškovo, iznajmljivanje bicikala, bicikl,





Korisnik može putem QR koda steći pravo na najam bicikla isključivo za dnevnu kartu. Neovisno o načinu stjecanja prava na uporabu, bicikl se u smislu Općih uvjeta Halubike sustava koristi od 6. do 21 sat, unutar administrativnih granica općine Viškovo, uz obvezu korisnika da se svakih 180 min barem jednom prijavi na terminal.

– Nastojanje Općine Viškovo jest da se u javni gradski prijevoz uključe i alternativni oblici prijevoza te osigura dodatna turistička ponuda i povežu kapitalni turistički projekti u Općini. Nadamo se da će naši mještani, posjetitelji i svi zainteresirani rekreativci koristiti ovaj sustav koji je njima i namijenjen, a osim toga pridonosi smanjenju stresa, boljem zdravlju i raspoloženju, kaže načelnica Viškova Sanja Udović.