Odluka o komunalnom redu

Stanari dužni očistiti snijeg ispred svojih zgrada, u protivnom slijedi kazna

Ljiljana Hlača

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Za one koji ne počiste snijeg predviđene su novčane kazne i to u iznosu od 500 kuna za fizičku osobu i odgovornu osobu u pravnoj osobi, 2.000 kuna  za pravnu osobu i 1.000 kuna za fizičku osobu obrtnika i osobu koja obavlja samostalnu djelatnost



RIJEKA Kada snijeg padne u Rijeci vlasnici i korisnici stambenih i poslovnih objekata dužni su ga očistiti s dijela nogostupa i drugih pristupnih putova koji se nalaze ispred njihovih objekata tako da se osigura siguran i nesmetan prolaz pješaka – piše u obavijesti riječkog komunalnog odjela koja je upućena svim vlasnicima stambenih i poslovnih objekata, upraviteljima zgrada, odgovornim osobama u odgojno obrazovnim ustanovama, ustanovama u kulturi, ustanovama u zdravstvu i socijalnoj skrbi te sportskim objektima.


Ova obavijest se nalazi na webu Grada Rijeke. Možda to i nije neka novost, ali jest da će se neposluh – kažnjavati. I to dosta. Za one koji ne počiste snijeg predviđene su novčane kazne i to u iznosu od 500 kuna za fizičku osobu i odgovornu osobu u pravnoj osobi, 2.000 kuna  za pravnu osobu i 1.000 kuna za fizičku osobu obrtnika i osobu koja obavlja samostalnu djelatnost.


Ove kazne definirane su odredbom koja se nalazi u Odluci o komunalnom redu. Nadzor nad čišćenjem je u nadležnosti Direkcije za komunalno redarstvo, odnosno posao je komunalnog redara.