Riječki Islamski centar

Slavi se Ramazanski bajram

Mirjana Grce

Molitva u riječkom Islamskom centru / Snimio Silvano JEŽINA

Molitva u riječkom Islamskom centru / Snimio Silvano JEŽINA

Čestitajući blagdan, imam Hasanović je vjernicima poručio da je Ramazanski bajram »kruna tridesetodnevnog posta, odricanja od svih prohtjeva u ovom svijetu, te usmjerenja misli kako bi nakon mjeseca posta postali moralniji, suosjećajniji i darežljiviji prema drugima«



RIJEKA   Vjernici islamske vjeroispovijesti iz Rijeke i šire riječke okolice jučer su u džamiji u riječkom Islamskom centru slavili svoj veliki blagdan, Ramazanski bajram.


Jutarnju molitvu te bajramsku molitvu vodio je riječki imam Hidajet Hasanović u nazočnosti glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Rijeka Hajrudina Mujkanovića i riječkog imama Adnana Đikića.


Tradicionalno je vjernicima pročitana bajramska poruka i čestitka muftije dr. Aziza ef. Hasanovića, predsjednika Mešihata.




Čestitajući blagdan, imam Hasanović je vjernicima poručio da je Ramazanski bajram »kruna tridesetodnevnog posta, odricanja od svih prohtjeva u ovom svijetu, te usmjerenja misli kako bi nakon mjeseca posta postali moralniji, suosjećajniji i darežljiviji prema drugima«.


Svim muslimanima zaželio je da blagdan provedu sa svojim najbližima, da se drugoga dana Bajrama prisjete onih koji su preminuli, a trećega dana posjete širu obitelj.