Obveze iz projekta 'Galerija riječka'

Škola ‘Nikola Tesla’ dobit će igralište tek 2018.?

Ljiljana Hlača

Prostor je uredio  MO Školjić, ali on nije adekvatan za dječju igru / Snimila Ljiljana HLAČA

Prostor je uredio MO Školjić, ali on nije adekvatan za dječju igru / Snimila Ljiljana HLAČA

Trenutno smo u fazi prikupljanja ponuda za nabavu ugradbenog materijala, odnosno ljuljački, klackalica i ostalih igrala, kao i  odabira izvođača radova i nadzora nad izvođenjem radova – komentar je investitora



RIJEKA Poslovno-stambena zgrada građena u okviru projekta »Galerija riječka« pored Osnovne škole »Nikola Tesla« još nije gotova, iako na njoj od početka ljeta više nema radnika.


O tome kada će zgrada biti gotova ovisi i kada će biti uređeno dječje igralište u Ulici Đure Šporera pored škole, koja bi tako napokon dobila konkretan prostor za igru, opremljen dječjim spravama na kojima bi se djeca mogla igrati.


Riječ je o površini od oko 178 četvornih metara koja je sada opremljena klupama, a na njoj se nalaze i dva drvena stola i koš za smeće. Tu je lokaciju Mjesni odbor Školjić svojedobno uređivao, a cijela nemala investicija financirana je iz sredstava komunalnih prioriteta.




Da novogradnja još nije gotova potvrđuje i dopis Grada Rijeke, u kojem piše da je uporabna dozvola za tu zgradu izdana za treći i četvrti kat, ali ne i za prvi i drugi. Investitor po izdavanju uporabne dozvole najkasnije u roku od šest mjeseci treba započeti s radovima uređenja igrališta.


– Trenutno smo u fazi prikupljanja ponuda za nabavu ugradbenog materijala, odnosno ljuljački, klackalica i ostalih igrala, kao i  odabira izvođača radova i nadzora nad izvođenjem radova – komentar je investitora koji ne odgovara na naš upit zašto zgrada nije napravljena što bi se reklo u »paketu«. »Očekujemo da će do kraja rujna tekuće godine postupak odabira ugradbenog materijala biti okončan, kao i odabir izvođača radova i nadzora nad gradnjom, kako bi radovi mogli krenuti te bili završeni do kraja mjeseca listopada tekuće godine, a to je dakle i prije roka koji je dogovoren s Gradom Rijekom«, navodi investitor.