Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Dolazi izvođač radova

Skinuta skela u Vodovodnoj : Počinje sanacija zgrade ex Končara

Skela je postavljena kada je sa zgrade pao komad zida / Snimio Roni BRAMALJ
Skela je postavljena kada je sa zgrade pao komad zida / Snimio Roni BRAMALJ
Autor:
Objavljeno: 16. siječanj 2019. u 7:49 2019-01-16T07:49:54+01:00

Podsjetimo, vlasnik zgrade, a to je Grad Rijeka, planira ukloniti ostatak krovne konstrukcije koji prijeti padom, očistiti unutrašnjost nekadašnjih tvorničkih pogona od smeća

RIJEKA Sa zgrade u Vodovodnoj ulici, poznatijoj još kao i ex Končar, skinuta je skela, a radovi obnove kao ni čišćenje unutrašnjosti od smeća nisu započeli. Skela je stavljena još krajem 2017. godine, radi zaštite, kada je s ove građevine pao komad zida.

U Odjelu gradske uprave za upravljanje imovinom nam vele da je skela skinuta kako bi izvoditelj radova mogao započeti s radovima.

Podsjetimo, vlasnik zgrade, a to je Grad Rijeka, planira ukloniti ostatak krovne konstrukcije koji prijeti padom, očistiti unutrašnjost nekadašnjih tvorničkih pogona od smeća. Lani je osiguran za tu svrhu i novac i to na način da se zapravo odustalo od sanacije krova na objektu u Ulici Milutina Barača u kojem su smještene kazališne radionice. Riječ je o nekih milijun kuna.

Budući da je kompleks pod zaštitom Ministarstva kulture, konzervatori su izdali posebne uvjete odnosno prihvatili su prijedlog uklanjanja urušenih dijelova, kao i prijedlog poduzimanja mjera za očuvanje relativno zdravih dijelova nosivih konstrukcija i oblikovnih elemenata na ovoj zgradi – kažu u Gradu Rijeci.

Grad Rijeka za sada nije iznio viziju za taj objekt. Riječ je o otprilike 12.500 četvornih metara koji se do sada nisu uspjeli »utržiti«, iako su se kontinuirano nudili na tržištu nekretnina. Nekad davno planovi su bili da se tu izgradi trgovački centar naziva »Romeo«, pa čak i garaža. No, od toga se negdje 2001. godine odustalo.

Vodovodna ulica, ex Končar, snimio Roni BRMALJ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.