Akcija

‘Sigurno u školu s HAK-om’: Na stadionu Rujevica djeca će učiti o prometu

Katarina Blažević

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



RIJEKA – Autoklub Rijeka već dvadeset prvu godinu zaredom organizira akciju »Sigurno u školu s HAK-om« kojom se početkom školske godine upozorava na sigurnost djece u prometu.


I ove godine akcija se održava širom Hrvatske u organizaciji lokalnih autoklubova, a organizatori naglašavaju kako sve počinje od roditelja i njihove edukacije koji onda svojim primjerom pokazuju djeci kako se ponašati u prometu.


– Preventiva je izrazito bitna, a promet je danas sve složeniji zbog čega sudionici u prometu imaju veći broj zadaća. Ova akcija ima svoju tradiciju, a njome nastojimo educirati građane o prometu, naglasio je profesor Pomorskog fakulteta u Rijeci Hrvoje Baričević.




Središnji dio prometno-preventivne akcije »Sigurno u školu s HAK-om« održat će se 14. rujna u 10.30 na stadionu HNK Rijeka na Rujevici. Pozivaju se djeca od tri do osam godina da dođu i pokažu vještine u vožnji biciklima, rolama, romobilima te da kroz zabavu nauče osnove sigurnog kretanja u prometu, dok će se njihovi roditelji također educirati kako bi im bili najbolji primjer.


– Osim središnjeg dijela akcije na Rujevici, održat ćemo niz akcija od vrtića do srednjih škola gdje ćemo djeci i mladima ukazati na pravilno ponašanje u prometu. Jako je bitno djecu naučiti o propisima u prometu, ali i njihove roditelje i one koji ih dovoze u školu, rekao je tajnik AK-a Rijeka Mile Perić.


Stadion HNK Rijeka na Rujevici već je treću godinu domaćin ovoj akciji, a Igor Palmić iz odjela marketinga HNK Rijeka pozvao je svu djecu i njihove roditelje da se odazovu ovoj prometno-preventivnoj akciji.


– Pokušavamo u klubu ući u što više aktivnosti koje su vezane uz djecu i drago nam je da se poligon ove akcije održava već treću godinu zaredom kod nas. Pozivamo djecu i roditelje da se odazovu, a ovo će ujedno biti uvertira u nedjeljni derbi protiv Hajduka, dodao je Igor Palmić iz HNK Rijeka.


Boris Skeledžić iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa MUP PU PG naglasio je kako je na riječkom području u školskoj godini 2018./2019. dvadesetero djece stradalo u prometu, a njih 17 je prošlo s lakšim ozljedama. Ovim akcijama organizatori nastoje još više smanjiti taj broj, ali za to su im potrebni i roditelji koji su svojoj djeci najveći primjer.