Misno slavlje

ŠKOLA ZA ŽIVOT: Učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije na misi u školi molili boga da im ozdravi ravnateljica

P. N.

Putem službene Facebook stranici škole javnost je informirana da su se "učenici izbornog programa vjeronauka i fakultativne nastave “Skauti i škola” našli u večernjem terminu u 19.00 sati, kako bi slavili svetu misu u Svečanoj dvorani dr. Izdidora Kršnjavija".



U Svečanoj dvorani Prve sušačke hrvatske gimnazije prošlog se tjedna održala održala večernja misa “s nakanom uspješne školske godine i ozdravljenja Ravnateljice”!


U “školi za život”, dakle srednjoškolci su molili boga za dobru školsku godinu, kao i za narušeno ravnateljičino zdravlje.


Putem službene Facebook stranice škole javnost je informirana da su se “učenici izbornog programa vjeronauka i fakultativne nastave “Skauti i škola” našli u večernjem terminu u 19.00 sati, kako bi slavili svetu misu u Svečanoj dvorani dr. Izidora Kršnjavija”. 




– Svetu misu predvodio je župnik Siniša Vujčić, a na nakanu uspješne školske godine. Župnik Vujčić posebno je, zajedno sa sušačkim gimnazijalcima i vjeroučiteljem, molio i za ozdravljenje ravnateljice Đudite Franko i njezin brz povratak u školu. Svetu misu glazbeno je animirao skautski slavljenički bend, a čitači su bili maturanti gimnazije i bivši učenici naše škole, objavila je zainteresiranoj “facebook populaciji” Prva sušačka hrvatska gimnazija.


Međutim, kako je ova školsko-misna akcija na Facebooku dobila i nekolicinu neafirmativnih komentara, čiji autori su po svemu sudeći društveni elementi koji još uvijek misle da Crkvu treba držati odvojenu od države i škole, cijeli post je na koncu izbrisan.


Facebook prijatelji Prve sušačke hrvatske gimnazije tako su ostali prikraćeni za fotografije školskih skauta koji se pričešćuju u svečanoj dvorani škole, odnosno za selfie školskog vjeroučitelja Marina Miletića načinjen za školskim oltarom.