Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4
Sutra: 14° 14° 4
22. studenoga 2019.
Oproštaj od 87 zaposlenika

foto SJEDNICA STRUČNOG VIJEĆA KBC-a RIJEKA U siječnju izbor graditelja nove bolnice na Sušaku

Bolnica se jučer oprostila i od  87 zaposlenika koji su u KBC-u Rijeka dočekali mirovinu / Snimio Marko GRACIN
Bolnica se jučer oprostila i od 87 zaposlenika koji su u KBC-u Rijeka dočekali mirovinu / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2018. u 21:57 2018-12-21T21:57:22+01:00

Na svečanoj sjednici stručnog vijeća KBC-a za radnika godine proglašen je Josip Smokvina, nosač na Hitnom traktu

RIJEKA Izbor ponuđača za izgradnju nove bolnice na Sušaku očekujemo u siječnju, poručio na svečanoj sjednici stručnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Rijeka ravnatelj prof. dr. Davor Štimac.

Rezimirajući godinu koja je pri kraju, Štimac je izdvojio tri događaja koja smatra ključnima za budući razvoj bolnice: otvaranje novog objedinjenog hitnog medicinskog trakta, 12 dnevnih bolnica koje se financiraju kreditom iz EU fondova te davanje jamstva za kredit za bolnicu za majku i dijete u visini od sto milijuna eura.

Dosadašnji ravnatelji KBC-a   – Maksim Valenčić, Herman Haller,  Žarko Tomljanović, Davor Štimac, Branko Žuža i  Boris Mlinarić, snimio Marko GRACIN

Na svečanoj sjednici prisustvovali su brojni sadašnji i umirovljeni zaposlenici, a na okupu su se našli i svi dosadašnji ravnatelji Kliničkog bolničkog centra Rijeka: Branko Žuža, Maksim Valenčić, Žarko Tomljanović, Boris Mlinarić i Herman Haller.

Bolnica se jučer oprostila od svojih 87 zaposlenika koji su dočekali mirovinu. U ime šestero liječnika koji otišli u mirovinu vijeću se obratila dr. Tanja Frančišković.

– Svatko od nas kroz radni vijek i kroz svoj razvoj svjedočio je i razvoju bolnice. Medicina nije posao koji završava u 16 sati i mi smo oni koji svoj posao nose kući i na godišnji odmor, a isto tako odnijet ćemo ga sa sobom i u mirovinu. Mi u penziji nećemo otići iz KBC-a, već ćemo vas odnekud gledati, pratiti vaše uspjehe i imati osjećaj da smo i mi tome dali doprinos – rekla je Frančišković. Za radnika godine proglašen je Josip Smokvina, nosač na Hitnom traktu.

Svečana sjednica stručnog vijeća KBC-a Rijeka, snimio Marko GRACIN

Sjednica stručnog vijeća KBC-a Rijeka, snimio Marko GRACIN

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.