Jovanović i Đujić

SDP-ovi zastupnici iz Rijeke: ‘Ova Vlada i HDZ-ovi ministri stavljaju nas u sado-mazo situaciju. Pa gdje to ima?’

Tihana Tomičić

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Plutajući LNG financirat će se iz hrvatskog proračuna, platit će ga građani Hrvatske, a pritom će im i plin i struja biti skuplji, kaže Jovanović



RIJEKA Ova Vlada je sluganska i lažna. Možda građani Rijeke to i ne znaju, ali novim zakonom o Ini, kojim se Hrvatska odriče prava na donošenje odluka u upravi tvrtke i kojim se Ina izručuje Mađarima, ne samo da se ne zna kakva će biti budućnost rafinerije u Sisku, nego ni u Rijeci. Sami smo sebi dali poziciju voajera u upravi Ine. Zato je to nacionalna izdaja. Vidimo da Plenković nastavlja tamo gdje je Sanader stao, izjavio je SDP-ov zastupnik Saša Đujić u Rijeci.


On je najavio da će SDP na saborskom Odboru za gospodarstvo tražiti i raspravu o stanju u Trećem maju, gdje će pozvati i radnike Trećeg maja, ali i vlasnike, te potencijalne strateške partnere, za što već imaju i podršku predsjednika Odbora Darinka Kosora.


Zastupnik Željko Jovanović istaknuo je, pak, kako je plutajući LNG planiran Omišlju apsolutno ekonomski neisplativ projekt, i samo je još jedan dokaz više sluganstva HDZ-ove Vlade, ovoga puta prema Amerikancima.




– Ova Vlada i HDZ-ovi ministri stavljaju nas u »sado-mazo situaciju«: plutajući LNG financirat će se iz hrvatskog proračuna, platit će ga građani Hrvatske, a pritom će im i plin i struja biti skuplji. Pa gdje to ima, pita se Jovanović, koji kaže da je ministar Tomislav Ćorić odlučio kazniti lokalno stanovništvo Omišlja i PGŽ za nečije druge interese. I to je čin izdaje nacionalnih interesa, kaže Jovanović.


On se upitao i zašto »najjači i najčitaniji lokalni list« Novi list nije u tiskanom izdanju prenio informacije s prošlotjedne konferencije o LNG-u u Omišlju:


»Svima je jasno o čemu se ovdje radi: HDZ-ovi ministri zajedno s nacionalnim medijima guraju priču za plutajući terminal, a protiv želje lokalnog stanovništva, a sad se tome pridružio i lokalni medij selektivnim pristupom i plasmanom tema. Očito, to je stara teza: što je građanima PGŽ gore, to je HDZ-u bolje«, rekao je Jovanović.