Nazire se rješenje

SDP-ova koalicija odustaje od ultimatuma u Županijskoj skupštini

Damir Cupać

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

 Razgovaramo s Akcijom mladih, nadamo se da ćemo postići fer dogovor i da građani neće morati ići na ponovljene izbore, rekao je Marko Boras Mandić



Na redovitom press kolegiju u Primorsko-goranskoj županiji, kojeg je ovoga puta vodio zamjenik župana Marko Boras Mandić, novinare je, između ostalog, zanimalo što se događa s novom konstituirajućom sjednicom Županijske skupštine.


– Razgovaramo s Akcijom mladih, nadamo se da ćemo postići fer dogovor i da građani neće morati ići na ponovljene izbore.


I jedna i druga strana imaju po 23 mandata, a nadamo se da ćemo stvoriti političku platformu koja će jamčiti stabilnost u sljedeće četiri godine.




Akcija mladih ima pet mandata, ali mi ih tretiramo kao da imaju 23, izjavio je Boras Mandić.


Na pitanje znači li to odustajanje od Franje Butorca kao predsjednika Županijske skupštine, Boras Mandić je odgovorio da je u politici sve moguće, te da neće prejudicirati ništa dok su razgovori u tijeku.


No, jasno je kao dan da je ipak uslijedilo političko triježnjenje od pat situacije u Županijskoj skupštini i da je SDP-ova koalicija spremna na kompromise i da odustaje od ultimatuma.


Nije isključeno da se s Akcijom mladih dogovori da oni daju predsjednika na dvije godine, a dvije godine bi Skupštinu vodio netko iz SDP-ove koalicije.