KBC Rijeka

Rotarijanci darovali stolicu za kemoterapiju

Barbara Čalušić

Sandro Viškanić, Ingrid Belac Lovasić i Goran Palčevski, Foto: S. DRECHSLER

Sandro Viškanić, Ingrid Belac Lovasić i Goran Palčevski, Foto: S. DRECHSLER

Predsjednik Rotary kluba Rijeka prof. dr. Goran Palčevski istaknuo je da su sredstva za ovu donaciju izdvojili svi Rotary klubovi u Hrvatskoj, a najavio je i još dvije donacije riječkoj bolnici



RIJEKA – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv raka Rotary kluba Rijeka donirao stolicu za kemoterapiju Klinici za radioterapiju i onkologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Posebno prilagođenim stolicama oboljelima od malignih bolesti olakšava se dugotrajan boravak na terapiji, a stolica koju je darovao Rotary klub Rijeka vrijedna je 19 tisuća kuna.


Na donaciji se zahvalila predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju doc. dr. Ingrid Belac-Lovasić.


– Pomoć izvana je uvijek dobrodošla. Imamo dosta donatora i svima se i ovim putem zahvaljujemo. Naša dnevna bolnica u kojoj se prima kemoterapija radi svakodnevno od sedam do 21 sat, a u jednom danu kroz dnevnu bolnicu prođe 90 pacijenata. Osim naše županije gravitiraju nam pacijenti iz Istarske i Ličko-senjske županije, ali svih drugih dijelova Hrvatske, kazala je doc. Belac – Lovasić.




Predsjednik Rotary kluba Rijeka prof. dr. Goran Palčevski istaknuo je da su sredstva za ovu donaciju izdvojili svi Rotary klubovi u Hrvatskoj, a najavio je i još dvije donacije riječkoj bolnici. Jedna će biti 118 tisuća koliko je u vrijeme božićnih blagdana prikupljeno u okviru akcije »Budi tu« za Kliniku za pedijatriju, a druga 180 tisuća kuna vrijedna informatička oprema za bolnicu.