Tehnički fakultet

Riteh Racing Team u novu sezonu ide s naprednijim bolidom

Andrej Petrak

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Zadali smo si visoke ciljeve, konstruirat ćemo još bolji i konkurentniji bolid, s kojim želimo zasjesti na sam vrh svjetske ljestvice, kazao je Matija Prprović, voditelj tima, koji okuplja četrdesetak studenata



RIJEKA Riteh Racing Team Sveučilišta u Rijeci nikad uspješniju sezonu u Formuli Student, najprestižnijeg, najvećeg i najpoznatijeg obrazovnog auto-moto natjecanja na svijetu, zaključio je svečanošću na Tehničkom fakultetu, gdje su se zahvalili brojnim sponzorima i pokroviteljima te najavili da u sljedeću sezonu ulaze s naprednijim bolidom i još većim očekivanjima.


Na FS Italy odnijeli su četvrto mjesto u utrci izdržljivosti, dok su na FS Baltic Open Bohemia završili u rangu top 3 tima. U utrci ubrzanja odnijeli su pobjedu, a bolid RRC4 prošao je od 0 do 75 metara za samo 3,89 sekundi. Sezonu su zaključili u velikom stilu, organiziravši prvo izdanje FS Alpe Adria 2017. u Šmriki, gdje su okupili najbolje Formula Student timove iz cijele regije. Prisutne je pozdravila dekanica Tehničkog fakulteta u Rijeci prof. dr. Jasna Prpić-Oršić, dok je mentor tima prof. dr Sanjin Braut istaknuo da se Riteh Racing Team ove godine zaista ima čime pohvaliti.


– Tim je osnovan 2007. godine, prolazio je uspone i padove, a osobno sam uz tim uključen od 2011. godine, dok je 2012. godine u Silverstoneu tim bio nadomak lijepom rezultatu. Nažalost, na zadnjoj zamjeni vozača, bolid nije htio upaliti. Ove godine osvojili smo četvrto mjesto u enduranceu i po tome se jasno vidi koliko je tim napredovao u svakom smislu. Studenti ulažu puno vremena i truda da bi bolid bio konkurentan u teškoj konkurenciji. kad ih vidim ovako motivirane, nema nikog sretnijeg od mene – rekao je Braut, zahvalivši se dekanici i sponzorima na potpori. Voditelj tima Matija Prprović i voditelj marketinga Tibor Kezelj naglasili su da bez sponzora i pokrovitelja ne bi mogli postići ovakve rezultate.




– Ove godine pokazali smo da iz natjecanja u natjecanje opasno grabimo prema naprijed. Za sljedeću sezonu zadali smo si visoke ciljeve, konstruirat ćemo još bolji i konkurentniji bolid, s kojim želimo zasjesti na sam vrh svjetske ljestvice. Radimo jako intenzivno, vrlo organizirano, djelujemo poput tvrtke u kojoj svatko zna svoj posao – rekao je Prprović. Riteh Racing Team djeluje pod kapom Tehničkog fakulteta, a okuplja četrdesetak studenata s više sastavnica riječkog Sveučilišta.