Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
23. siječnja 2020.
Vremenska prognoza

Rimeteo: Konačno, stižu nam dani s podosta sunčanih sati i ugodnom toplinom

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 1. lipanj 2019. u 8:13 2019-06-01T08:13:00+02:00

Na potpunu stabiliziciju sa suhim vremenom još treba pričekati

RIJEKA Posljednja dva dana klimatološkog proljeća vrijeme se donekle stabiliziralo. Temperatura zraka se vratila oko prosjeka, a tlak zraka porastao, piše Rimeteo.

Ulaskom u klimatološko ljeto vrijeme će nad našim područjem biti ugodno toplo, ali i dalje promjenjivo. Takvo vrijeme stvara polje anticiklone koje se smjestilo po središnjoj Europi te zbog svoje vrtnje na naše područje šalje sjeveroistočni vjetar koji sa sobom donosi manje vlažniji zrak i ugodne temperature.

Međutim zbog njezinog slabljenja doći će do pomicanja prema sjeveroistoku što će visinskoj cikloni omogućiti približavanje našem području, no njezin utjecaj ćemo mi najmanje osjetiti, uzimajući u obzir cijelu Hrvatsku.

Subota donosi djelomice sunčano vrijeme, oblaka će biti tijekom dana, kada će zapuhati i umjerena do jaka bura, osobito podno Velebita, dok će na ostatku područja puhati uglavnom slaba. Jutarnje temperature zraka na Kvarneru od 11 do 15 °C, u Gorskom kotaru 6-10°C, dok će se tijekom dana dana u gorju mjeriti 16-21 °C, a na Kvarneru 21-26 °C.

U nedjelju slično vrijeme, naoblake će biti nešto manje dok će vjetar tijekom noći puhati sjevernih smjerova, a tijekom dana bura, koja će najviše dominirati podno Velebita. Kratkotrajna lokalna nestabilnost moguća je samo na kopnenom području. Temperature zraka će još malo porasti, pa će i ujutro biti toplije, na Kvarneru 12-17 °C, u Gorskom kotaru 10-13 °C.

Tijekom dana više nego ugodne temeprature, na Kvarneru 22-27 °C, a u Gorskom kotaru 16-21 °C.

Dakle, slijede nam dani s podosta sunčanih sati i ugodnom toplinom, ali na potpunu stabilizaciju sa suhim vremenom još treba pričekati, javlja Rimeteo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.