ITB

Rijeka u Berlinu: Počinje promotivna ofenziva Europske prijestolnice kulture 2020.

Biljana Savić

Foto: Maja Bosnić

Foto: Maja Bosnić

Upravo na ovom najvećem turističkom sajmu nastupamo s posebnim štandom gdje predstavljamo Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture, ali predstavljamo i sve ostalo što Rijeka može pružiti turistima, kazao nam je riječki gradonačelnik



Europska prijestolnica kulture od danas se predstavlja na ITB-u, najvećem turističkom sajmu na svijetu, koji se od 7. do 11. oľujka odrľava u Berlinu.


– Upravo na ovom najvećem turističkom sajmu nastupamo s posebnim štandom gdje predstavljamo Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture, ali predstavljamo i sve ostalo što Rijeka može pružiti turistima, kazao nam je riječki gradonačelnik i najavio nastupe na ostalim važnim sajmovima, pogotovo iduće godine.


Rijeku i njeno šire područje zajedno s TD RIJEKA 2020 d.o.o. predstavljaju i Turistička zajednica grada Rijeke, riječke putničke agencije (Travelana, Autotrans, MedAdria i My travel) te Jadran hoteli d.d.




Dizajn paviljona kojim se Rijeka predstavlja potpisuju poznati arhitekti Idis Turato i Ida Križaj Leko.


Koncept predstavljanja osmislili su suradnici na projektu Marko-Luka Zubčić i Renato Stanković, dok su na pripremi promotivne brošure naslovljene “Rijeka City in Progress” radili članovi EPK tima Bernard Koludrovi (voditelj programa RiHub), Jelena Milić (koordinatorica programskog pravca Dječja kuća), Lela Vujanić (voditeljica programskog pravca Kuhinja), Jelena Androić (voditeljica odnosa s javnošću), Irena Kregar Šegota (direktorica Sektora za razvoj i strateąka partnerstva) te Slaven Tolj (umjetnički direktor projekta Rijeka 2020 – EPK). Studio Sonda osmislio je dizajn brošure.


Foto: B. SAVIĆ


Foto: B. SAVIĆ



Za posjetitelje sajma ovim se predstavljanjem najavljuje da će Rijeka 2020. godine nositi titulu Europske prijestolnice kulture za što se već sada intenzivno priprema.


Najavit će se i neka od najvažnijih događanja Rijeke 2020 EPK koja se zbivaju već ovog ljeta: otvorenje novog prostora kulturno-informativnog centra RiHub polovicom godine, zatim novo izdanje dječjeg festivala Tobogan krajem lipnja i početkom srpnja, međunarodna konferencija studenata arhitekture EASA u srpnju, 2. Bijenale industrijske umjetnosti u sklopu kojeg će posjetitelji imati mogućnost noćiti u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti od srpnja do listopada te novo izdanje festivala glazbe i hrane Porto etno u rujnu.