Vreenska prognoza

Rijeka će biti okupana suncem: Za danas i sutra najavljuju nastavak ‘ indijanskog ljeta’

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda, pak, za cijelu Hrvatsku predviđa pretežno sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme, ujutro ponegdje - posebno u unutrašnjosti - s maglom ili sumaglicom.



ZAGREB – Rijeka će danas biti prilično sunčana i topla; temperature će se kretati oko 24 stupnja Celzijeva, predviđa prognostičarski servis AccuWeather. Trebao bi to biti uvod u nekokliko dana lijepog vremena. Isti prognostičarski servis i za sutra najavljuje lijepo i sunčano vrijeme, tek povremeno oblačno.


Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda, pak, za cijelu Hrvatsku predviđa pretežno sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme, ujutro ponegdje – posebno u unutrašnjosti – s maglom ili sumaglicom.


– Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu i u Slavoniji povremeno umjeren, duž obale ujutro bura, potom jugoistočni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 21 do 26 Celzijevih stupnjeva, prognozira DHMZ.


Stanje na cestama




Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).


Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Sveti Rok; duž cijele A2 Zagreb-Macelj; duž cijele A3 Bregana-Lipovac; i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Delnice.


Opreznije treba voziti autocestom A1 između tunela Krpani i Sveti Rok u smjeru Splita, zbog predmeta na kolniku.


Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona teretnih vozila na izlazu iz Hrvatske je oko 500 metara.


Danas od 7 do 15 sati kroz tunel Sveti Ilija na državnoj cesti DC76 na dionici Baška Voda – Zagvozd, vozit će se naizmjence uz regulaciju semaforima.


Na A1 između čvora Vučevica i čvora Dugopolje u smjeru Dubrovnika, kamion je u kvaru.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.