Uskoro i novi dar

Riječko srce doniralo infuzijske pumpe Dječjoj bolnici Kantrida

Andrej Petrak

Primopredaja aparata, nužnih za primanje kemoterapije / Snimio Marin ANIČIĆ

Primopredaja aparata, nužnih za primanje kemoterapije / Snimio Marin ANIČIĆ

Primopredaja čekaonica i igraonica, po principu »ključ u ruke«, Dječjoj bolnici Kantrida, planira se za 8. rujna



RIJEKA – Udruga Riječko srce Dječjoj bolnici Kantrida donirala je infuzijske pumpe, prijeko potrebne u liječenju mališana na odjelu onkologije. Sredstva za infuzijske pumpe prikupljena su u okviru velike humanitarne akcije Sve za našu djecu, s ciljem uređenja čekaonice i igraonice za djecu, koja se ondje liječe od teških bolesti.


Prikupljenih 231.000 kuna, zahvaljujući velikodušnim donacijama brojnih građana, bilo je dovoljno za ispunjenje ovog cilja, ali i nabavku dvije infuzijske pumpe sa štrcaljkom i potrebnom medicinskom opremom, u što je utrošeno 21.920 kuna.


– Ti aparati potrebni su za primanje kemoterapije, a potrošne su, pa kupnjom infuzijskih pumpi pomažemo i u samom liječenju malih bolesnika, rekao je predsjednik Riječkog srca Dalibor Horvat-Hoky.




Primopredaja čekaonica i igraonica, po principu »ključ u ruke«, Dječjoj bolnici Kantrida, planira se za 8. rujna. Radovi su u tijeku i dobro napreduju, a već danas počinje postava stolarije.


– U četvrtak nosimo materijal i počinjemo s radovima na podlogama, laminatu, knaufu, struji i ostalome. Oko 20. kolovoza planiramo krenuti s farbanjem i uređenjem interijera, postavom klima uređaja i završnim radovima, objašnjava predsjednik Riječkog srca.


Udruga priprema novu veliku humanitarnu akciju za listopad, a sve detalje objavit će javno oko 1. rujna, čim dovrše sve pripreme.


– Dobivamo strašno puno upita građana koji traže pomoć, ali nažalost, fizički jednotavno ne stižemo sve. Zasad smo orijentirano na novu humanitarnu akciju, za koju ćemo za nekoliko tjedana objaviti sve informacije, napominje Dalibor Horvat.