Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Projekt

Riječki osnovci na edukativnoj radionici 'Policajac moj prijatelj'

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 14. listopad 2019. u 18:15 2019-10-14T18:15:02+02:00

RIJEKA - »Policajac moj prijatelj» i »Zemlja rizika« nazivi su radionica koje su se u povodu Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa održane za mališane nižih razreda OŠ Dolac. Riječ je o projektu s kojim se krenulo prošle godine, a ima za cilj kroz interaktivni paket promovirati kulturu svijesti o rizicima.

Kako nam je rekao Dario Tonković iz Policijske uprave primorsko-goranske, kroz radionicu »Policajac moj prijatelj« mališani će imati priliku upoznati se s radom policije, približit će im se izgled njihove uniforme, ali naučiti i neka prometna pravila.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Matko Škalamera približio je društvenu igru »Zemlja rizika« koja na zanimljiv način djeci približava i objašnjava što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda te ih potiče na razgovor o smanjenju rizika od katastrofa u školama.

- Kroz igru imaju priliku i prepoznati rizike u svojoj okolini te postati spremniji u slučaju nepogoda i katastrofa, naglasio je Škalamera.

Edukacija na ovaj način provodi se na nacionalnoj razini, a dobila je pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.