Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
29. siječnja 2020.
Humanitarni turnir

Riječki gimnazijalci skupljali novce za dječju onkologiju

Odaziv gimnazijalaca bio je velik / Snimio Silvano JEŽINA
Odaziv gimnazijalaca bio je velik / Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 9. lipanj 2018. u 20:00 2018-06-09T20:00:00+02:00

Ova se humanitarna akcija održala u dvorištu gimnazije  u čast košarkaša Matije Katalinića koji je prerano napustio ovaj svijet. Njegova je posljednja želja bila da učini još jedno dobro djelo pa je zamolio svoju djevojku da mu u tome pomogne. Njegova djevojka Lorena Tolić je uz pomoć profesorice Mije Barbalić i podršku ravnateljice gimnazije Jane Sclaunich organizirala ovo događanje

RIJEKA   Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije danas su organizirali humanitarni košarkaški turnir s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za odjel dječje onkologije.

Ova se humanitarna akcija održala u dvorištu gimnazije  u čast košarkaša Matije Katalinića koji je prerano napustio ovaj svijet. Njegova je posljednja želja bila da učini još jedno dobro djelo pa je zamolio svoju djevojku da mu u tome pomogne.

Njegova djevojka Lorena Tolić je uz pomoć profesorice Mije Barbalić i podršku ravnateljice gimnazije Jane Sclaunich organizirala ovo događanje.

»Svi profesori i djelatnici škole ponosni su na inicijativu učenika, koji već sada shvaćaju značaj društveno korisnog ponašanja, socijalne osjetljivosti i građanske inicijative«, izjavila je ravnateljica gimnazije Jane Sclaunich.

Samo je događanje otvorila Matijina djevojka, iskazavši zahvalnost prisutnima u pomoći ostvarivanja Matijine želje,  pozvala je okupljene kolege i ostale sugrađane na doniranje za taj plemeniti cilj.

Nakon uvodnih riječi, plesna grupa »Porto Ri« izvela je svoju točku te ustupila podij učenicima – košarkašima koji su kroz igru i smijeh odali počast svojem preminulom kolegi ali i ostaloj djeci koja se još uvijek bore i kojoj je potrebna podrška. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.