Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Ogroman uspjeh

Riječki Peek&Poke u 'Hall of Fame' TripAdvisora: 'Ušli smo u top 1% svih lokacija na svijetu'

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 21. lipanj 2019. u 19:21 2019-06-21T19:21:31+02:00

RIJEKA Riječki Peek&Poke ušao je u 'Hall of Fame' TripAdvisora, objavio je osnivač i voditelj riječkog muzeja starih računala Svetozar Nilović Tozo. I ove je godine Peek&Poke dobio certifikat izvrsnosti najpoznatijeg svjetskog turističkog internetskog portala. Peta je to već godina za redom da su u tome uspjeli pa su tom činjenicom dospjeli u prestižni 'Hall of Fame' TripAdvisora.

- Koliko razumijem, u 'Hall of Fame' ušlo je svega 1 posto mjesta na svijetu, prema izboru posjetitelja. Srce nam je k'o Rusija, rekao je Tozo.

U Peek&Poke sljedećih će tjedana tako stići specijalan certifikat i naljepnica kojom se to potvrđuje.

Kako je Peek&Poke u tome uspio?

- Odgovor je jednostavan: Dočekaj ljude onako kako bi i sam htio biti dočekan. Informiraj ih o mjestima koje vrijedi posjetiti, kao i gdje vrijedi pojesti. Uputi ih u usluge taksija, pokaži im gdje je trafika za autobusnu kartu, daj im besplatnu kavu, pa i rakiju, a djeci daruj bombone. Budi svjestan gdje si i tako im to prezentiraj.

Zabavi ih. Šale na vlastiti račun uvijek dobro prolaze. Ne budi ti teško poslati ih u RiHub u WC jer tu gotovo da i ne postoje sanitarije. Objasni im da ima toga još za vidjeti, ali da je prostor odavno postao premali. Ne moraš baš ni svaku ulaznicu naplatiti. Budi onakav kakav jesi i ljudi će to prepoznati. 

Da završim ovo riječima jednog njemačkog gosta, od prije par godina: 'Ovo je malo mjesto. Ima dosta nedostataka, ali ja tu osjetim trud, volju i veliku energiju. Pozitivnu', objašnjava Tozo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.