Akcija u subotu na Kantridi

Riječke humanitarke: Pomozimo trećemajcima i penzićima, da Božić ne dočekaju gladni i u mraku

Portal Novilist.hr

Foto Ivica Tomić/Marko Gracin

Foto Ivica Tomić/Marko Gracin

Sve će se odvijati 22. prosinca na parkingu kod autopraone na Kantridi od 15 do 17 sati



RIJEKA Riječanke Marina Kilinčan i Jasna Vrhovac ove su godine već organizirale nekoliko humanitarnih akcija prikupljanja pomoći trećemajcima, prvenstveno njihovoj djeci, koja su se propašću riječkog brodograđevnog giganta našla u nezavidnoj situaciji. Akcije su uvelike uspjele zahvaljujući brojnim Riječanima topla i velikog srca, a u subotu će biti organizirana posljednja ovogodišnja humanitarka, ujedno i najveća predbožićna akcija ove godine.


Sve će se odvijati 22. prosinca na parkingu kod autopraone na Kantridi od 15 do 17 sati. 


– Dragi ljudi topla i velika srca, ovo je posljednja humanitarna, ujedno i najveća predbožićna akcija ove godine. Ne dozvolimo da naši sugrađani ovako dočekaju Božić. Ne dozvolimo da ga dočekaju u mraju strijepeći od Elektroprimorja da im iskopča struju.




Božić bi svima trebao biti blagoslovljen, no nažalost, to nije. Molimo sva vas koji imate, da pomognete onima koji nemaju, da ne budu gladni u ovom blagdanskom ozračju, poziv je koji su oglasile na riječkoj Facebook grupi Volim grad koji teče.


Sve one koji imaju mole da pomognu onima koji nemaju, da nam sugrađani ne budu gladni u ovom blagdanskom ozračju.



– Imamo nekoliko potrebitih obitelji iz 3. maja i nekoliko umirovljenika s opomenama za struju, poručuju.


Riječane mole da donirjau svježe meso i povrće, voće, nareske, kolače, općenito bilo kakvu vrstu hrane, ali i sokova te pomalo higijenskih potrepština.


Za one najugroženije potrebno je i nešto novca da poplaćaju račune. Sve će, najavljuju, biti podijeljeno tu večer i tijekom nedjelje ujutro.


– Vidimo se na Kantridi! Još jednom hvala Rijeko, poručuju Marina Kilinčan i Jasna Vrhovac.