Nesvakidašnji prizor

Remont Rafinerije Rijeka: Stigla gigantska kolona duga 55 metara za postrojenje Topping III

Hina

Foto Ina

Foto Ina

Sam iskrcaj kolone kao i njen prijevoz do mjesta ugradnje vrlo je zahtjevan zbog čega će se transport od luke do lokacije unutar rafinerije, na kojoj će čekati ugradnju, odvijati gotovo puna 24 sata



RIJEKA Veliki remont Rafinerije nafte Rijeka, vrijedan ukupno 800 milijuna kuna, započeo je u prvim danima siječnja, a jučer je u lučicu Podurinj pokraj rafinerije uplovio baražni brod s novom kolonom, dugačkom 55 metara, koja će tijekom remonta biti ugrađena u postrojenje, izvijestili su u četvrtak iz Ine. 


Kolona (šuplji valjak za destilaciju i druge procese u refinerijama nafte) je dopremljena iz Italije, a njena posebnost je u tome što je u jednom komadu i takva će biti montirana u rafinerijsko postrojenje Toppinga III. Iskrcaj kolone i prijevoz do mjesta ugradnje su zahtjevni, pa će transport od luke do lokacije u rafineriji, na kojoj će biti do ugradnje, trajati gotovo 24 sata, navodi se u priopćenju Ine.


Iz Ine podsjećaju da su radovi na jednom od najvećih remonta u povijesti Rafineriji nafte Rijeka i Ine započeli početkom siječnja.




»Remont se redovito i planirano održava svakih nekoliko godina, a aktivnosti koje će biti provedene ovoga puta su iznimno kompleksne i opsežne. Trajat će do travnja ove godine, nakon čega će procesi u rafineriji biti sigurniji, stabilniji, efikasniji i profitabilniji. Ukupna vrijednost projekata i aktivnosti koji će biti provedene je 800 milijuna kuna«, navodi se u priopćenju.


Iz Ine navode da su glavni razlozi provođenja opsežnih radova povećanje operativne raspoloživosti i pouzdanosti proizvodnih postrojenja rafinerije, poboljšanje energetske učinkovitosti i procesne sigurnosti te ispunjavanje zakonskih obveza.


Dio radova na remontu odnosi se i na rekonstrukciju dijela postrojenja radi smanjenja utjecaja na okoliš, a realizirat će se i projekt spajanja novog postrojenja Propan Propilen Spliter (PPS) na rafinerijski sustav. Obavit će se i predradnje potrebne za implementaciju razvojnih projekata, poput izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka (DCU) i izgradnje luke u Bakru.


Provedbom svih projektnih aktivnosti produljit će se i razdoblje između dva remonta.


Iz Ine naglašavaju da se sve aktivnosti vezane uz remont i popratne projekte odvijaju prema planu te da je u projekt uključeno gotovo 2000 podizvođača.