Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Krizni eko stožer Marišćina

Razočarani mjerama za rješavanje smrada: 'Gotovo je, Marišćina postaje obično smetlište'

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 23. travanj 2019. u 17:21 2019-04-23T17:21:27+02:00

Uvodi se i razvija običan deponijski sustav za zbrinjavanje pomiješanog smeća, a utjecaj na okoliš i zdravlje lokalnog stanovništva će biti sve veći, prekoračenja i smrad će biti sve jači, kaže Mirna Međimorec

VIŠKOVO Udruga Krizni eko stožer Marišćina razočarana je sastankom radne skupine Općine Viškovo, koja prati kvalitetu zraka na području ŽCGO Marišćina. Razgovaralo se, pored ostalog, o mjerama koje se poduzimaju za poboljšanje kvalitete zraka na području ŽCGO Marišćina. 

- Na žalost, od opisanih mjera koje se poduzimaju ne očekujemo nikakve pozitivne rezultate, jer one nisu rješenje. Uvodi se i razvija običan deponijski sustav za zbrinjavanje pomiješanog smeća, a utjecaj na okoliš i zdravlje lokalnog stanovništva će biti sve veći, prekoračenja i smrad će biti sve jači, zahvaljujući novim velikim količina pomiješanog smeća koje će se dovoziti na ovo novo županijsko smetlište.

Svi znamo da je rješenje u provedbi sustava odvajanja otpada, posebno biootpada, ali se taj sustav ne želi provesti, jer nije u skladu s posebnim interesima gospodara smeća u Republici Hrvatskoj.

Treba, na žalost, po svaku cijenu izgraditi skupa, nefunkcionalna postrojenja za mljevenje smeća, pa onda izgraditi još skuplje spalionice, nazvati ih lijepim imenom i pomiješano smeće „energetski oporabiti“ i na svaki mogući način ugušiti svaki glas koji govori o utjecaju takve politike na zdravlje lokalnog stanovništva i zaštitu okoliša, izjavila je Mirna Međimorec iz Kriznog eko stožera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma